Българските русофили ще регистрират своя партия до края на годината.

...
Българските русофили ще регистрират своя партия до края на годината.
Коментари Харесай

Николай Малинов повежда българските русофили в нова партия

Българските русофили ще записват своя партия до края на годината. Това стана ясно след провелия се през уикенда конгрес на Национално придвижване " Русофили ". Информацията беше доказана от ръководителя му Николай Малинов: " Искаме да надградим с политически план ", сподели той пред " ". Малинов посочи, че новата организация ще се постарае да взе участие в идните парламентарни избори.

Шестото общо заседание на НД " Русофили " заседава в събота, 19 септември, в НДК. На него беше регистрирана активността за последните четири години. Николай Малинов бе избран отново единомислещо за ръководител на Националното придвижване за четвърти мандат. Той обаче съобщи, че за него ще бъде финален и ще продължи до парламентарните избори, защото оглавява политически план и не счита за редно да съвместява двата поста. " Движението би трябвало да запази надпартийния си темперамент ", акцентира Малинов.

От одобрения на конгреса 165-членен състав на Националния съвет на НД " Русофили " личат имената на депутатите Александър Симов, Антон Кутев, Валентин Ламбев, Петър Кънев, Светла Бъчварова, Станислав Станилов, Явор Нотев; известни общественици като Валентин Вацев, Георг Спартански - кмет на Плевен, Галина Стоянова - кмет на Казанлък, висши представители на БПЦ като митрополит Григорий - Велико Търново и митрополит Киприян - Стара Загора; ген. Шивиков, ген. Емил Миланов, ген. Златан Стойков, проф. Людмил Георгиев, проф. Нина Дюлгерова, проф. Светлана Шаренкова, Тихомир Стойчев, Христо Монов, Юрий Борисов и други.

" Нашата организация се управлява от правилото на надпартийността и се опира на съдействието в региона на културата. Културното русофилство не може да бъде нито ляво, нито дясно, нито демократично, по тази причина не е инцидентно, че разнообразни социологически изследвания демонстрират, че към 80% от българите се дефинират като русофили ", съобщи пред ТАСС Малинов.

Лидерът на " Русофили " Николай Малинов получи обвиняване в шпионаж през 2019 година. През февруари т. година държавният секретар Майк Помпейо оповести името на съдията от Спецсъда Андон Миталов, че е със възбрана да влиза в Съединени американски щати, защото е пуснал Малинов в Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР