Българските политици нямат дупе да защитят националните интереси. Решаващият въпрос

...
Българските политици нямат дупе да защитят националните интереси. Решаващият въпрос
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Протести ще има, през 2013-та година правителството падна заради такива протести

Българските политици нямат дупе да защитят националните ползи. Решаващият въпрос е по какъв начин прехраната на българите да не зависи от чужбина. Това заяви председателят на Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ и лидер на листата с кандидат-народни представители за Варна Красимир Каракачанов.

- Г-н Каракачанов, към този момент сме в края на следващата предизборна акция, какви са Вашите упования?

- Хората станаха по-объркани в края на акцията, в сравнение с в самото начало и по тази причина са отговорни самите политици, които желаят да ръководят България. Цялата акция се организира по време на една доста засилваща се пандемия от COVID-19, в която ние успяхме да бием международните върхове. По 5000-6000 инфектирани дневно, а безусловно преди няколко дни имаше 334 умряли, което го няма на никое място в Европа. Само за информация, в Италия, която е 6-7 пъти по-голяма по население от България, умрелите от ковид са към 50 индивида. Това демонстрира, че служебното държавно управление изтърва тотално ситуацията. С налагането на зеления документ хората се объркаха и не тъй като не са внимателни, а тъй като зелените документи се вкараха без разяснителна акция, от през днешния ден за на следващия ден. Още преди месец – два беше ясно, че сега, в който учениците тръгнат на учебно заведение – заболеваемостта ще се усили. Само че Служебното държавно управление в желанието си да не загуби някой глас за президента Радев, мълча до последния миг.

От друга страна виждаме и реакциите на другите партии. ГЕРБ злорадстват, което не е естествена реакция, тъй като в последна сметка умират българи. Цялото това равнодушие и плашливост на политиците стана причина хората да бъдат комплицирани. 

Не съм оптимист и по тази причина, какво ще се случи след изборите. По време на акцията насочих апел към другите политически сили да спрем акцията за три дни, да се съберем и да забележим какво би трябвало да се направи. Защото това, което би трябвало да се направи във връзка с COVID-19, както и във връзка с икономическата рецесия, не е по силите, на която и да е политическа мощ, а може да се случи единствено с общи старания. А те си забиват нож в гърба, с цел да изкарат дивиденти от цялата работа. Едните ги е боязън да кажат на хората, че би трябвало да се имунизират, с цел да не изгубят гласовете на антиваксърите, другите пък злорадстват поради това, че хората се разболяват, с цел да могат да подлагат на критика в този момент ръководещите. А Служебното държавно управление пък е цялостно с тотално некадърни политици и единствения връх, който реализираха, беше да станем номер 1 по смъртност в света. Ами, това за мен е безусловно ненормално. Ето по тази причина не съм оптимист, тъй като тези същите хора не съумяха да намерят общ език за превъзмогване на пандемията, а какво остава да се надяваме, че ще се схванат по какъв начин да изведем страната от икономическата рецесия

- Заради пандемията на назад във времето, сякаш остана един различен проблем, за който Вие алармирахте, а точно – повишаваща се цена на електрическата енергия. Прогнозирате ли митинги и какви са Вашите оферти?

- Протести, че ще има, това е ясно. Ако си спомняте през 2013-та година държавното управление на Борисов падна тъкмо, поради такива митинги. Сега сигурно ще има още веднъж национално неодобрение. Преди 20 години на власт пристигнаха юпита, на които първата им работа беше да затворят първите 4 реактора на " Козлодуй “, с цел да се подмажат на няколко огромни европейски страни, за да обслужат техните ползи. Още тогава предупреждавахме, че се задава злополука с енергетиката, само че доста хора не имаха вяра, тъй като на хоризонта се беше появил новият избавител, който сякаш щеше да ни оправи за 800 дни. Да, обаче тъкмо в този интервал бяха нанесени и първите удари върху енергетиката. На първо място – бяха затворени първите 4 реактори на " Козлодуй “, което беше на инат на всички документи, които имаха за сигурност. Това в случай че си спомняте беше направено под френски напън, с цел да може Франция да си избие вложенията в Румъния. Само че аз не упреквам Франция, които си защитаваха техните вложения, а упреквам българските политици, които унищожиха българската енергетика, с цел да отворят бизнеса на французите.

Второ, в края на мандата на Сакскуборготски бяха продадени Енергоразпределителните сдружения, което означаваше, че държавният монопол, който действително контролираше цените беше бутнат в ръцете на частниците, които пък се оказаха задгранични компании.  И по този начин – цените на тока започнаха да порастват, а услугата не се усъвършенства даже и до през днешния ден.

Продължаваме с американските ТЕЦ-ве. Многократно правихме опити да се спре закупуването на електрическата енергия от тези ТЕЦ-ве на повишени цени. Но незабавно се намесват американските политици, които пък се стремят техните компании да печелят в България, единствено че облагата отива в чужбина, а за нас остават по-високите сметки.

Всичко това води извода, че доста внезапно и самоуверено би трябвало да се подхващат дейности.

Първото и най-важно нещо, което би трябвало да се направи е построяването на " Белене “. Би било закононарушение, страната, която изнасяше електрическа енергия на целия Балкански полуостров, в това число и за страни като Турция и Италия, след 10-15 години да се трансформира във вносител. Това би било закононарушение към бъдещите български генерации.

Второто нещо е построяването на 7-ми блок на " Козлодуй “. Задължителна е и, национализацията на енергоразпределителните сдружения, тъй като тази кражба би трябвало да завърши. И решение на казуса с двата американски ТЕЦ-а. Кризата действително се получи тъкмо поради това. Служебното държавно управление, с цел да се покаже в добра светлина пред американците, понижи потенциала на държавния Топлоелектрическа централа " Марица “ – 2, с цел да могат двата американски ТЕЦ-а да печелят по-добре.  Пълна неистина е, че рецесията е поради цената на газа или нефта, още повече, че виждаме по какъв начин Русия стартира да поправя цените на газа за Европа. Така че, в случай че не се подхващат радикални дейности от страна на страната, ние просто няма да има по какъв начин да си решим проблемите.

- Относно националната сигурност, напоследък рядко се приказва за мигрантите, само че казусът си остава.

- Да, мигранският напън е засилен по българската граница и служебното държавно управление крие информация по тази причина. Моите данни като някогашен вицепремиер е, че в случай че допреди 6-7 месеца на границата се показваха 50-100 индивида, то през днешния ден към този момент са стотици. И фактически емигрантския напън се ускорява, напрежението в Европа също. Затова страната би трябвало да приказва доста искрено със своите жители, а не да им подмята клишета.

- Какво мислите по отношение на Македония и възможното ѝ участие в Европейски Съюз?

- Ние нямаме нищо срещу Македония да е в Европейски Съюз, само че имаме срещу в Европейски Съюз да бъде страната, която организира антибългарска политика. Ние нямаме интерес да пускаме страна, чиято реторика е антибългарска и би трябвало да си отстояваме мнението, по този начин както го прави Гърция към този момент 18 години. Ако не могат да съблюдават контракта си с нас, ще чакат – ние бърза работа нямаме. 

*Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР