Българските плодове и зеленчуци неминуемо ще поевтинеят. Това заяви в

...
Българските плодове и зеленчуци неминуемо ще поевтинеят. Това заяви в
Коментари Харесай

Министър Иванов: Българските плодове и зеленчуци неминуемо ще поевтинеят

Българските плодове и зеленчуци неизбежно ще поевтинеят. Това съобщи в ефира на Нова телевизия министърът на земеделието и храните Иван Иванов.

По думите му повода е наситеното предложение на родна продукция по време на летния сезон. Със сигурност, в случай че има някакво повишаване, то няма да е фрапантно както през пролетния сезон, когато излизат на пазара първите оранжерийни плодове и зеленчуци, твърди министър Иванов.

„ В последно време фактически турската стока конкурира българската, само че българският консуматор избира родната”, сподели още отрасловият министър. Иван Иванов е безапелационен, че Данък добавена стойност за българската земеделска продукция би трябвало да бъде понижен и разгласи, че това ще бъде мнението на Министерството на земеделието и храните при актуализация на бюджета. Той съобщи още, че поддържа концепцията за таван на някои артикули, само че акцентира, че това не е в компетенциите на ръководеното от него ведомство.

По думите на министъра никога не може да се приказва за зърнена рецесия у нас, каквито са опасенията на част от производителите. „ Прогнозите са за доста добра реколта”, сподели Иванов.

„ Спекула би могло да има, тъй като в България няма законодателство, което да бори това събитие. Разчитам Министерство на стопанската система да осъществя целия капацитет на своите структури, с цел да не се допусне нарастване на цените”, добави отрасловият министър.

Той разяснява и закриването на лабораторията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево”. Българската организация за сигурност на храните прави нужното, с цел да се контролира процесът по обработката на чакащите камиони, увери Иван Иванов. Той подсигурява, че макар забавянето на камионите със стока по границата, няма да се допусне разпространяване на артикули с изминал период на валидност у нас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР