Българските плодове и зеленчуци неминуемо ще поевтинеят. Това заяви в

...
Българските плодове и зеленчуци неминуемо ще поевтинеят. Това заяви в
Коментари Харесай

Много добра новина за българските плодове и зеленчуци

Българските плодове и зеленчуци неизбежно ще поевтинеят. Това съобщи в ефира на " Събуди се " министърът на земеделието и храните Иван Иванов. По думите му повода е наситеното предложение на родна продукция по време на летния сезон. Със сигурност, в случай че има някакво повишаване, то няма да е фрапантно както през пролетния сезон, когато излизат на пазара първите оранжерийни плодове и зеленчуци, твърди министър Иванов.

" В последно време фактически турската стока конкурира българската, само че българският консуматор избира родната ", сподели още отрасловият министър. Иван Иванов е безапелационен, че Данък добавена стойност за българската земеделска продукция би трябвало да бъде понижен и разгласи, че това ще бъде мнението на Министерството на земеделието и храните при актуализация на бюджета. Той съобщи още, че поддържа концепцията за таван на някои артикули, само че акцентира, че това не е в компетенциите на ръководеното от него ведомство.

По думите на министъра никога не може да се приказва за зърнена рецесия у нас, каквито са опасенията на част от производителите. " Прогнозите са за доста добра годишна продукция ", сподели Иванов.

" Спекула би могло да има, тъй като в България няма законодателство, което да бори това събитие. Разчитам Министерство на стопанската система да осъществя целия капацитет на своите структури, с цел да не се допусне нарастване на цените ", добави отрасловият министър.

Той разяснява и закриването на лабораторията на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Българската организация за сигурност на храните прави нужното, с цел да се контролира процесът по обработката на чакащите камиони, увери Иван Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР