Българските моряци получиха хуманитарна помощ от външното министерство на Донецката

...
Българските моряци получиха хуманитарна помощ от външното министерство на Донецката
Коментари Харесай

ДНР: Българското правителство буквално е оставило своите моряци в Мариупол на произвола на съдбата

„ Българските моряци получиха филантропична помощ от външното министерство на Донецката национална република (ДНР) “, заяви ведомството в канала си в Телеграм.

„ На 11 май Министерството на външните работи на ДНР получи молба от българските жители, останали в Мариупол, за подпомагане за доставка на вода, храна и артикули от първа нужда. Незабавно се справихме с това искане и през днешния ден, два дни след приемането му, доставихме всичко належащо на борда “, се споделя в известието.

Днес представители на Министерството на външните работи на ДНР са предали филантропична помощ на българските моряци на товарния транспортен съд „ Царевна “, който е закотвен в пристанището на Мариупол.

„ Фактът, че българското държавно управление безусловно е изоставило своите моряци на произвола на ориста, е не просто замайващ, а напряко възмутим за позицията на страната. Многократно се опитвахме да се свържем с българското външно министерство, с цел да обсъдим детайлностите по евакуацията на моряците, само че тези опити не доведоха до градивни резултати. От своя страна Министерството на външните работи, дружно със съответните министерства и ведомства на републиката и Русия, ще продължи да подхваща съответни стъпки, с цел да подсигурява, че на задграничните моряци е предоставено всичко належащо и че те ще могат да се завърнат безвредно вкъщи допустимо най-скоро “.

В известието си в „ Телеграм “ външното министерство на ДНР разгласява и репортаж на телевизионния канал НТВ, чийто снимачен екип е посетил морското пристанище в Мариупол и е разговарял с задграничните моряци там.

Външното министерство на ДНР напомня, че 15 членове на екипажа на „ Царевна “ бяха евакуирани по-рано и бяха превозени безвредно до родината си. От съображения за сигурност обаче на борда остават още петима моряци, в това число капитанът на кораба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР