Българските моряци от задържаните от румънските власти риболовни кораби вече

...
Българските моряци от задържаните от румънските власти риболовни кораби вече
Коментари Харесай

Българските моряци от задържаните в Румъния риболовни кораби вече са освободени

Българските моряци от арестуваните от румънските управляващи риболовни кораби към този момент са освободени. Те ще упорстват пред министъра на земеделието Явор Гечев за оставката на шефа на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури доцент доктор Ваня Стаматова . Снощи в България се завърнаха шестима от моряците, а през днешния ден и останалите четирима. Корабите са към момента арестувани в Румъния. 

В момента огромната битка ще бъде освобождението на трите български кораба, тъй като те обезпечават прехраната на 10 фамилии , съобщи Емил Милев, ръководител на сдружението " Черноморски изгрев ". Той е безапелационен, че българските риболовци не са нарушили европейските закони: 

  " Изказвания от вида, че има румънски териториални води и на борда на нашите кораби е открит улов от акула, всяват подозрения, че ние сме нарушител, което изрично не е по този начин ".

Според Емил Милев възбраната е използвана само за румънските кораби и не съществува европейска заповед за лов на риба на акула.  

Казуса разяснява през днешния ден и вицепрезидентът Йотова, като уточни: " Много значимо сега е да се види тъкмо каква е претенцията на румънската страна и съгласно мен би трябвало да бъдат много по-амбициозни напъните на българските дипломати в това отношение ". Илияна Йотова участва на честванията на Деня на Тракия, отдадени на 110-ата годишнина от Одринската епопея:

По обявата работи: Мария Йорданова БНР подкасти: Следващият ден
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР