Българските консулски служби на територията на Руската федерация вече приемат

...
Българските консулски служби на територията на Руската федерация вече приемат
Коментари Харесай

Започна издаването на български визи за руски туристи

Българските консулски служби на територията на Руската федерация към този момент одобряват и издават визи на съветски жители, оповестява нашето Министерство на външните работи тази сряда в отговор на питане от ТАСС.
Причината за запитването са появили се информации в съветски медии, в това число и ТАСС, цитиращи като източник известие на Визовия център на България в Русия, че нашите консулски служби няма да стартират да издават визи до 17 май. Дипломатическото ни ведомство опровергава тези изявления.
„ Българските консулски служби на територията на Русия към този момент започнаха да одобряват документи и да издават визи на съветски жители. Компания „ ВФС Глобъл “, в която влизат 59 визови центрове в Русия, също одобряват документи за български визи. Фирмата е била известена за това и предходната седмица, и в този момент “, се споделя в известието на нашето Министерство на външните работи.
По-рано в изявление за ТАСС министърът на туризма в оставка Мариана Николова съобщи, че страната отваря границите си за съветски жители, имунизирани със „ Спутник V”. Тя акцентира, че консулските служби на България и визовите центрове ще възобновят работата си на територията на Русия незабавно след великденските празници, от 5 май, а съгласуваните постоянни и чартърни полети сред двете страни към този момент не престават.
Междувременно Русия анулира чартърните си полети до България до края на месец май. Това оповестиха от немската компания концесионер на летищата в Бургас и Варна, представена от БНР.
През март е бил последният полет със 143-ма съветски туристи, пристигнали по Южното Черноморие, съобщи туроператорът и член на УС на Регионалната туристическа камара в Бургас Евелина Пулева, съгласно която повода за анулацията е „ комплицираната геополитическа обстановка, в която България би трябвало да откри верния вид “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР