Българските кикбоксьори спечелиха невероятните 161 медала от които 48 златни,

...
Българските кикбоксьори спечелиха невероятните 161 медала от които 48 златни,
Коментари Харесай

161 медали за родните кикбоксьори в Будапеща

Българските кикбоксьори завоюваха невероятните 161 медала от които 48 златни, 51 сребърни и 62 бронза на Световната купа по кикбокс в Будапеща, Унгария. Страната ни взе участие със 122 състезатели в 323 разнообразни стилове и категории.

В Унгарската столица се организира най-престижната Световна купа за годината, като само домакините бяха с по-многоброен състав от българите. Надпреварата се състоя в зала „ BOK Sportcsarnok “ на три кръга за тежките стилове и на 12 татамита за леките дисциплини.

Страната ни завоюва отборната купа при девойки старша възраст в жанр " поинт файтинг ", като нашите взеха златото след три безапелационни победи. На финала Анелия Тодорова, Александра Георгиева, Гергана Генчева и Моника Петкова надиграха с 4 точки разлика състава на Гърция.

В най-новата дисциплинираност " Так тийм ", в която могат да вземат участие двама състезатели от разнообразни страни страната ни излъчи първенец. Титлата при мъже над 74 кг. в жанр " лайт контакт " стана владеене на тандема Иван Кръстанов от България и Павло Замятин от Украйна.

Силно усещане на всички в Будапеща направи шампионката Александра Георгиева, която ще се завърне с три трофеи в стиловете лайт, кик лайт контакт в категория до 55 кг. девойки старша възраст и отборно поинт файтинг девойки старша възраст.

Представителите на пловдивския клуб Bultras Fight Club - Станимир Минчев и Теодор Шиндов се показаха чудесно и завоюваха златни медали.

Трикратната ни европейска шампионка Анелия Тодорова завоюва три трофеи в Будапеща. Тя взе златото в стиловете поинт файтинг, киклайт контакт в кат. до 50 кг. и отборно поинт файтинг.

Капитанът на националния тим в леките стилове Кристина Николова завоюва един златен орден в жанр кик лайт, кат. до 55 кг. и един сребърен орден в жанр лайт контакт кат. до 55 кг.

На кръга при мъжете безапелационни победи с доста положително показване направиха Христо Калайджиев, Ивайло Панев и Георги Денев.

България зае второто място в генералното класиране при страните по извоювани медали. Първи са домакините, а третата позиция е за Украйна.

В клубното класиране първи станаха кикбоксьорите на унгарския „ Халкер Кирали тийм “ с 130 медали, втори е сборния тим на " ВАКО Украина " с 73 оценки, а на трето място се подреди българския клуб „ Стар тийм “ с общо 64 извоювани медали.

„ Отново доказахме, че сме на съвършено равнище в нашия спорт. Много съм горделив с медалите от Унгария. Отборът ни получи най-високата оценка от президента на Европейската федерация по кикбокс Ищван Кирали. Подготовката ни продължава с интернационален лагер, който ще се състои от 31 юли до 12 август въз основата „ Спорт палас “ във Варна. Там с изключение на всички наши национали ще дойдат кикбоксьори от Украйна, Израел, Сърбия и Молдова “, съобщи ръководител на БККМТ - Галин Димов след сполучливото показване на родните кикбоксьори в Унгария.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР