Българските и иранските авиационни власти ще преговарят за изменение на

...
Българските и иранските авиационни власти ще преговарят за изменение на
Коментари Харесай

България и Иран обмислят директна авио линия и възобновяване на автобусния транспорт на пътници

Българските и иранските авиационни управляващи ще договарят за изменение на настоящата конвенция за въздушен превоз и за бъдещата директна линия сред двете страни. Това е един от резултатите от извършената на 18 и 19 май в София Междуправителствената българо-иранска комисия за икономическо, промишлено, комерсиално и техническо съдействие, заяви по време на заключителното съвещание министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков. Той уточни, че в границите на сесията е извършено и съвещание на Смесената комисия по интернационален авто превоз и страните са изразили интерес към обновяване на интернационалния авто превоз на пасажери сред тях.

Министър Росен Желязков заключи като най-важни достижения на междуправителствената комисия, подписването на меморандуми за съдействие в икономиката; акредитацията, пристанищата и морския превоз, метеорологията, пощите, както и за взаимоотношение сред комерсиалните покои на двете страни.



Ръководителят на иранската делегация и министър на пътищата и градоустройството Мохаммад Еслами сподели по време на заключителната сесия, че основаването на въздушен мост ще помогне на комерсиалните връзки, туризма и ускоряването на опциите за вложения.

В рамките на шест месеца ще бъде извършена заключителната експертна среща за завършване на плана на съглашение за интернационалния транспортен и директен кулоар Персийски залив - Черно море, сподели още българският министър. В региона на морския превоз за поощряване на двустранното съдействие и обмена на морски лица на търговски кораби, двете страни договориха текст на Меморандум за съгласие за взаимно признание на свидетелствата за дееспособност.

Обсъдена беше опцията за обновяване на активността на Смесената комисия по енергетика и Съвместната работна група за природен газ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР