Българските гимнастички спечелиха 8 от възможни 8 титли през уикенда.

...
Българските гимнастички спечелиха 8 от възможни 8 титли през уикенда.
Коментари Харесай

Илиана Раева: Нашата битка няма да е лека

Българските гимнастички завоюваха 8 от вероятни 8 трофеи през уикенда. Боряна Калейн се окичи с пет златни оценки на надпреварата от международната купа от веригата Чаландж в Клуж (Румъния), а ансамбълът с изключение на, че завоюва три първи места на шампионата от веригата Гран При в Марбея, го направи и с рекордни оценки. " За първи път имаме подобен златен уикенд. За мен е безкрайна наслада, че девойките съумяха, само че това за което най-вече се веселя е, че играта им беше доста мощна. Това се отнася както за ансамбъла, по този начин и за Боряна Калейн. За нас беше доста значимо в този старт преди международното състезание да проверим опциите си, формата си и силите си. Това е нещото, което ме зарадва още повече ", разяснява президентът на БФХГ Илиана Раева пред БНР триумфа на девойките в двете надпревари - международната купа в Клуж (Румъния) и Гран при шампионата в Марбея (Испания).

За ансамбъла тя сподели още: " Тази година доказахме, че ансамбъла няма таван на опциите. Нямам визия какво е решила Весела. Не мога да кажа не, няма да увеличим компликацията или пък ще я увеличим. След олимпийските игри съчетанията са усложнени. Не съм сюрпризирана от високите оценки. Сигурна съм, че на международното съдиите ще бъдат доста по-пестеливи. Но, без значение от това, при една безгрешна игра на нашите девойки, чакам доста високи оценки ".
 Илиана Раева: Побеснях, полудях, бях като цунами!
Илиана Раева: Побеснях, полудях, бях като цунами!

Отговори на Ирина Винер

За Боряна Калейн тя добави: " Боряна игра доста мощно. Хвърли се да играе. Не се пестеше. Това даде своите резултати. Имам искания за някои от съчетанията. Самата тя не е удовлетворена и счита, че може доста повече. Има какво още да желаем. Но тя сподели изключителна непоклатимост в психическо отношение и доста мощна игра в техническо отношение ".

За Татяна Воложанина Раева добави: " Игра доста устойчиво. Тя беше ядосана на съдиите, че не й подвигат оценките, които тя счита, че би трябвало да получава. Татяна има един проблем, върху който би трябвало да работим и това е оценката за осъществяване. Няма място за мусене, би трябвало доста работа. Смятам, че идващия сезон Татяна в осъществяване ще получава разнообразни оценки. В компликацията тя е доста мощна и е доста атрактивна. Може да бъде една доста сериозна конкуренция на Лала Крамаренко, стига да оправим оценката за осъществяване ".
 Илиана Раева: Ансамбълът се отхвърля
Илиана Раева: Ансамбълът се отхвърля

" Опитах да ги убедя да не го вършат "

За международното състезание тя добави още: " Очаквам доста тежко международно състезание. Очаквам пределна психическа готовност на състезателките ни и доста мощна игра. Ако съумеем да изиграем съчетанията си без неточност, не се тормозя за класирането и оценките ".

За кандидатурата на Невяна Владинова за Комисията на спортистите Раева вметна: " Ние направихме сериозна подготовка за нейната кандидатура. Състезателките, които аплайват за тази комисия, имат своите искания да бъдат определени. Неви има своите големи шансове да оглави тази комисия. Много се надявам и притискам палци това да се случи. Неви е една от най-разпознаваемите и обичани гимнастички в целия свят и ние залагаме точно на това. Тя е подготвена да се оправи с тази голяма отговорност ".
 Илиана Раева: Трябва да се научиш по какъв начин да искаш
Илиана Раева: Трябва да се научиш по какъв начин да искаш

" Там е ключето "

За конгреса на ФИГ Раева разгласи: " Нашата борба няма да е лека. Мария Петрова ще взе участие с още 16 претендента за член на Търговска колегия по художествена гимнастика и то - единствено за 6 места. Аз имам вяра, че престижа и позициите, които има Мария Петрова в художествената гимнастика от години са огромно нейно предимство. Мисля, че няма да имаме проблем да се зарадваме с победа, т.е. тя да бъде определена за член на Търговска колегия ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР