Българските евродепутати се оказаха разделени по въпроса за върховенството на

...
Българските евродепутати се оказаха разделени по въпроса за върховенството на
Коментари Харесай

Евродепутатите ни разделени за европейските ценности в Унгария

Българските евродепутати се оказаха разграничени по въпроса за върховенството на закона в Унгария.

Това стана ясно от резолюцията, гласувана през днешния ден в Европейския парламент в Брюксел. Тя бе призната с 442 гласа „ за ", 144 „ срещу " и 33 „ въздържал се ".

“За “ гласоподаваха и петимата ни евродепутати социалисти, както и тримата ни представители от Движение за права и свободи и демократичната група „ Обнови Европа “ (ОЕ).

„ Против “ бяха двамата ни консерватори – Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков.

Трима от Европейската национална партия (ЕНП) – Радан Кънев, Андрей Ковачев и Ева Майдел, гласоподаваха „ за “. Въздържаха се съпартийците им Асим Адемов, Александър Йорданов и Андрей Новаков. Емил Радев не взе участие във вота.

Така 11 български евродепутати поддържаха резолюцията, двама бяха срещу, а трима се въздържаха.

Европейският парламент показва сериозна угриженост за събитията в Унгария в светлината на идното й председателство на Съвета на Европейски Съюз. Състоянието на европейските полезности там в допълнение се е влошило поради целенасочените и систематични старания на държавното управление на Виктор Орбан и макар активирането от страна на Парламента на механизма по член 7 от Договора за Европейския съюз (ДЕС).

Последните опасения са свързани с приемането на закони без задоволителен парламентарен надзор и публично разискване, както и със злоупотребата с позоваване на положение на заплаха, злоупотребата със отбраната на лицата, подаващи сигнали за нарушавания, с цел да се подкопаят правата на ЛГБТИ общността, и свободата на изложение, както и нарушаването на обществените и трудовите права на учителите.

В резолюцията се осъждат акциите на унгарското държавно управление против Европейски Съюз, целящи да отклонят вниманието от неспазването на европейските полезности и систематичната корупция. Депутатите упорстват Будапеща да приведе изборите в сходство с интернационалните стандарти, изключително в светлината на идните европейски избори през 2024 година

Членовете на Екологичен потенциал сигнализират за известия за способи на заплашване, като да вземем за пример визити на тайната полиция в офисите на някои сдружения, на стратегически елементи от индустрията. Целта е слагането им под контрола на близкото обграждане на Орбан.

Годишният бюджет на Унгария за 2022 година е изменян 95 пъти с държавни укази. Това изключва опцията за подобаващ надзор и приказва за липса на положително финансово ръководство.

Екологичен потенциал показва и редица опасения във връзка със замразените " средства за възобновяване и съответните промени.

Евродепутатите слагат под въпрос по какъв начин Унгария ще може съответно да оглавява Европейски Съюз през втората половина на 2024 година с оглед неспазването от нейна страна на правото и ценностите на Съюза и правилото на лоялно съдействие. Не приканват Съвета да откри уместно решение и напомнят, че Екологичен потенциал би могъл да предприеме подобаващи ограничения, в случай че не бъде открито такова решение.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР