Българските домакинства планират да инвестират 56,6% от месечните си приходи,

...
Българските домакинства планират да инвестират 56,6% от месечните си приходи,
Коментари Харесай

Харчим само по 700 лв. за летния отдих

Българските семейства възнамеряват да влагат 56,6% от месечните си доходи, или 702,14 лева, в фамилна отмора през лятото, сочи изследване в 17 европейски страни на „ Фератум груп ”, представено от Investor.bg. Данните сочат още, че страната ни се подрежда на трето място в Европа по величина на каузи на масрафа за отмора. Оказва се, че в източноевропейските страни относителните разноски за почивки са доста по-високи в сравнение с Запад (с изключение на Испания) и жителите им са склонни да отделят съвсем половината от разполагаемия приход на домакинство за лятна отмора. Естония и Латвия са на челни позиции с над 60% от месечните приходи, харчени за задачата.

В края на класацията се подреждат Дания и Германия, които харчат минимум (съответно 27% и 28% от приходите си за месец). С дребна разлика след тях са северните страни и Обединеното Кралство, които са по-консервативни във връзка с парите, които имат намерение да похарчат за лятна отмора тази година.

Цялостната обстановка в Европа се е подобрила по отношение на предишното лято. Повече от 30% от интервюираните семейства на Стария континент възнамеряват да отделят повече пари спрямо опциите си в предходния летен сезон, до момента в който 40% имат намерение да похарчат сума равна на тази от предходната година.

Европейските туристи най-често харчат за пътувания в личната страна, които възлизат на 17% от разполагаемия приход на семействата. Испанците отделят най-вече за пътешествия из родната страна (25%), следвани от Литва (21%) и Дания (20%). Швеция, Финландия и България се подреждат на 4-та позиция с 19%. Най-страстните пътешественици зад граница това лято се оказват холандци и британци (17%), следвани от датчани и шведи (15%), германци (13%) и българи (12%).

Втората по величина група летни разноски се образуват от обществени интензивности като развлечения по питейни заведения, заведения за хранене и превозване на време на плажа. Отново испанците са на челна позиция с 24% вложени суми в сходни действия. Датчаните и шведите също са фенове на посещаването на заведения и заведения за хранене (16%), следвани неразделно от Полша и Хърватия.

Проучването сочи още, че 12% от общите разноски на европейците през лятото се вършат за усъвършенствания по дома градината и ободряване на дрешника.

Българите (21%) и латвийците (19%) употребяват удобното време на сезона за реализиране на планове от вида „ направи си сам” и градинарство, до момента в който германците го одобряват като опция да похарчат 14% от приходите си за ново лятно облекло.
Турция, Египет и България най-предпочитани от руснаците.

Най-популярните летни дестинации за руснаците са Турция, Египет и България. Това разгласи туроператорът „ TUI Русия” въз основата на статистиката за продажбите си досега, оповестява уеб сайтът „ Турбус.ру”, представен от „ Фокус”. Компанията класира и най-търсените хотели в трите страни. Агенцията отбелязва, че в България това е хотел в Несебър.

Според данните на TUI сега резервациите за почивки на братушките са с 10% по-малобройни от предходната година. В редица европейски страни низходящата наклонност е засилена. Пример за това са Черна гора, където спадът е 20%, Испания - 25% и Хърватия - 15%, както и прилежаща Гърция, където банкоматите са празни. Статистиката сочи още, че междинната дълготрайност на почивките на руснаците зад граница е 10 дни, а разноските на човек от 700 до 850 $, което е с 15-20% по отношение на предходната година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР