Българските боксьори допуснаха поражения в трети състезателен ден на европейското

...
Българските боксьори допуснаха поражения в трети състезателен ден на европейското
Коментари Харесай

Разочароващ ден за българските боксьори в Ереван

Българските боксьори позволиха провали в трети спортен ден на европейското състезание за мъже в Ереван, Армения.

Най-драматично се разви срещата на Радослав Росенов при 60-килограмовите. 18-годишният русенец дебютира на форума с доста оспорван мач против Вилиам Танко. Словакът стигна до триумф в равносилен мач, който бе решен в последния рунд.

Носителят на Купа " Странджа " и европейски първенец при 22-годишните отстъпи с 0:5 гласа. След първите два рунда съдийските карти бяха равни. В решителната трета част Росенов се хвърли за успеха, като двамата си размениха съществени попадения. Съдиите обаче решиха, че по-точните са били тези на Танко и го показаха за победител.

Аут от европейското са и други двама български боксьори. В категория до 75 кг Рами Киуан отстъпи с 0:5 съдийски гласа на ирландеца Габриел Досън. По подобен метод се разви и срещата на Кристиян Димитров в категория до 86 кг, който загуби със същия резултат от представителя на домакините Рафаел Oванисян.

В четвъртък предстоят още два мача с българско присъединяване. Красимир Джуров (63,5 кг) ще открие присъединяване си с дуел против Амад Щиви (Израел). На кръга ще се качи и бронзовият медалист от международното състезание през 2019-а Радослав Панталеев. В категория до 92 кг националът ни ще срещне състезаващият се за Испания кубинец Емануел Рейес.
 Кристиян Николов се класира за четвъртфиналите на Европейското по бокс
Кристиян Николов се класира за четвъртфиналите на Европейското по бокс

На 27 май Николов ще се изправи против сърбина Артьом Агейев
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР