Българските боксьори допуснаха поражения в днешния ден от Европейското първенство

...
Българските боксьори допуснаха поражения в днешния ден от Европейското първенство
Коментари Харесай

Драматична загуба за Радослав Росенов в Ереван

Българските боксьори позволиха провали в днешния ден от Европейското състезание за мъже в Ереван, Армения. Най-драматично се разви срещата на Радослав Росенов при 60-килограмовите. 18-годишният гений дебютира на форума с доста оспорван мач против Вилиам Танко. Словакът стигна до триумф в равносилен мач, който бе решен в последния рунд.

Носителят на Купа „ Странджа “ и европейски първенец при 22-годишните отстъпи с 0:5, само че след първите два рунда съдийските карти бяха равни. В решителната трета част Росенов се хвърли за успеха, като двамата си размениха съществени попадения. Съдиите обаче решиха, че по-точните са били от ръкавиците на Танко и го показаха за победител.

Аут от Европейското са и другите ни двама боксьори през днешния ден. В категория до 75 кг Рами Киуан отстъпи с 0:5 съдийски гласа на ирландеца Габриел Досън. По подобен метод се разви и срещата на Кристиян Димитров (86 кг), който загуби със същия резултат от представителя на домакините Рафаел Хованисян.

В четвъртък предстоят още два мача с българско присъединяване. Красимир Джуров (63.5 кг) ще открие присъединяване си с дуел против Амад Щиви (Израел). На кръга ще се качи и бронзовият медалист от Световното състезание през 2019-а Радослав Панталеев. В категория до 92 кг националът ни ще срещне доста мощният кубински боксьор, който се състезава за Испания – Емануел Рейес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР