“Български възход би предложил правителство, базирано на коалицонно споразумение,. Това

...
“Български възход би предложил правителство, базирано на коалицонно споразумение,. Това
Коментари Харесай

Янев: Ще предложим правителство, базирано на коалиционно споразумение

“Български напредък ” би предложил държавно управление, основано на коалицонно съглашение,. Това сподели ръководителят на партията - Стефан Янев в ефира на NOVA NEWS. 

 

На въпрос каква е неговата прогноза за изхода от идните избори на 2-ри април - необятна коалиция сред първите две обединения, държавно управление на малцинството или избори, Янев уточни своя четвърти вид. “По-скоро виждам 4 вид. До известна степен тези разновидности бяха препоръчани в 48-ото Народно събрание. Ние ще предложим държавно управление, което се основан на съдружно съглашение. Като че ли другите партии бяха не запомнили за тази структура ”, разяснява Янев. 

 

Той отхвърли да назове партия или коалиция, която БВ ще поддържа, в случай че им бъде предложение съдружно съглашение. “Въпросът е какво съдържа съдружното съглашение, какви са правилата, заложени в него и какви са отговорностите. От тази позиция ще създадем нашите заключения и разбор и ще вземем решение ”, уточни водачът на БВ. “Важни са правилата - кой носи отговорност защо и по какъв начин става взаимоотношението сред изпълнителната и законодателната власт ”, добави той. 

 

Таван на надценките на избрани продукти или таван на цените, тактиката на “Български напредък ” за битка с инфлацията е друга. “Не бихме се фокусирали върху таван на надценки или цени, а бихме се фокусирали върху това какво страната би могла да направи, с цел да подкрепи българското произвеждане ”, изясни той. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР