Български тарикати щурмуват пазарите в Одрин с фалшиви пари. Най-пласирани

...
Български тарикати щурмуват пазарите в Одрин с фалшиви пари. Най-пласирани
Коментари Харесай

Български тарикати щурмуват пазарите в Одрин с фалшиви пари

Български тарикати щурмуват пазарите в Одрин с подправени пари. Най-пласирани сега били банкнотите от 20 и 50 лева, написа " Телеграф ", базирайки се на информация от Министерство на вътрешните работи.

От полицията уточняват, че схемата е почнала от близо месец, само че се ускорява със срутва на турската лира и рухването на цените.

В момента се вършат инспекции на куфарни търговци от Свиленград, Хасково и Димитровград, които съвсем всеки ден обикалят пазарите в Турция.

Схемата почнала да се върти на цялостни обороти доскоро повече от три седмици, споделиха проверяващи. Тарикатите избирали да пласират банкноти от 20 и 50 лева, защото локалните търговци не допускали, че за такива дребни пари някой ще тръгне да ги мами.

Много рядко българите обменяли в турски лири, а се знае, че в Одрин на всички места има табели на български, одобряват се и български пари. Клиентите могат да заплащат и с евро, само че нашенците го избягвали, защото нямало от кое място да се снабдят с него.

Измамниците избирали да пробутват подправените пари на сергии, където имало скупчени доста хора и опашка, а продавачите бързали да обслужат всички за малко време.

" Тогава те не се заглеждат, не им прави усещане типът на хартията и има ли холограмен знак. Има все още няколко случая на притежатели на магазини, които са се оплакали на локалните служби, че са били излъгани. Стойността на покупките не надвишава 1000-2000 лева “, описаха служители на реда.

По оперативни данни левовете менте, с които нашите търговци щурмували одринските пазари, се правели по изби в Свиленград от хора, които преди са изготвяли подправени дипломи. След срутва на лирата и всеобщото извършване на покупки с левове обаче почнали да печатат 20-толевки и 50-толевки. Продавали ги на по 50-60 бройки за 20% от цената им.

" Наши другари по този начин взеха подправени пари да пробват, само че ги предизвестиха, че в случай че ги заловен, ще лежат в пандиза. Това е от типа машинация като едно време с подправените фактури пред Илиянци “, споделиха търговци. Освен прахуляк за пране, всевъзможни запечатани храни, облекла, нашенците не си разрешавали да купуват нищо скъпо с ментетата, с цел да не попаднат под ударите на турските закони.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР