Български шофьори продължават да нарушават масово Закона за движение по

...
Български шофьори продължават да нарушават масово Закона за движение по
Коментари Харесай

МВР залови 16 пияни и 15 дрогирани шофьори за един ден

Български водачи не престават да нарушават всеобщо Закона за придвижване по пътищата.

11 040 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 19 743 водачи и пасажери. Съставени са 3084 фиша и668 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи, оповестява Министерство на вътрешните работи.

В рамките на миналия ден са открити общо 16 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 10 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 16 - с над 1,2 на 1000, а EORK e отказал да бъдe тестван. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 15 души, а четирима са отказали да бъдат тествани, написа novini.bg.

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 3276 МПС и 3831 водачи и пътници; за установени нарушавания са формирани 942 фиша и 192 АУАН.

Установени са 10 водачи, карали след приложимост от 0,5 до 1,2
Всичко за Вашата сватба
промила алкохол, и двама – с над 1,2 промила. Трима са седнали зад кормилото под въздействието на наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg