Български съдии получиха наряд за Шампионската лигаГолямо признание получиха българските

...
Български съдии получиха наряд за Шампионската лигаГолямо признание получиха българските
Коментари Харесай

Български съдии получиха наряд за Шампионската лига

Български съдии получиха наряд за Шампионската лига
Голямо самопризнание получиха българските рефери Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков, откакто стана ясно, че ще управляват дуела от Шампионската лига сред Валенсия и Манчестър Юнайтед в сряда. Изключително влиятелният наряд за тримата наши топрефери идва след отличните им оценки от 8,4 и 8,5 и авторитетно съдийство в поредност от завързани дуели от Лига Европа, младежката Шампионска лига и в Лигата на нациите, в които българското съдийско трио се оправи безупречно.

След като Никола Попов се оправи с мача от Лига Европа сред Милан – Университатя (Крайова), а на Ивайло Стоянов неотдавна бе поверена срещата от 5-ия кръг на същия евротурнир сред съветския Краснодар и носителя на купата на Турция – Акхисар Беладиеспор, в този момент български рефери ще имат късмет да водят мач и от най-престижния европейски клубен шампионат.

Големият конфликт сред 7–кратния първенец на Испания и 2 пъти притежател на Суперкупата на Европа и 20-кратния първенец на Англия и 3 пъти европейски клубен първенец, е в сряда - на 12 декември и ще се играе от 22 часа българско време на „ Естадио Местая “ във Валенсия. Само преди месец двата тима не се победиха и приключиха с реми 0:0 на стадион „ Олд Трафорд “ в Манчестър.

За Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков това ще бъде дебют в Шампионската лига. Тримата наши рефери изкараха 4 следващи тежки мача в Лига Европа през тази година: Андерлехт – Фенербахче, Селтик – Судова, Витес (Арнем) – Базел и ФК Копенхаген – Зенит.

Авторитетният наряд във Валенсия и огромно самопризнание за Кабаков, Маргаритов и Вълков идва и след отличните оценки, които им сложи комисарят на УЕФА – испанецът Хуан Антонио Фернандес Марин за ръководения от тях основен мач от Лигата на нациите сред националните тимове на Австрия и Северна Ирландия във Виена, преди месец, в който българските рефери се показаха на високо равнище. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР