Български полицаи и магистрати са отличени за поредна година с

...
Български полицаи и магистрати са отличени за поредна година с
Коментари Харесай

Български полицаи и магистрати са отличени с награда Джовани Фалконе

Български служители на реда и магистрати са отличени за поредна година с премия "Джовани Фалконе ", оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

За достижения в битката с трафика и разпространяването на опиати с премията са удостоени 33-ма полицейски чиновници, прокурори, съдии и следователи.

Инициативата е на Общинския съвет за наркотични субстанции в Благоевград и е в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. С активността си те дават образец за добросъвестно осъществяване на служебните отговорности, а предварителната защита на престъпността с наркотични субстанции е измежду целите в ежедневната им работа.

"Искам да Ви поздравя от името на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и да изкажа неговата голяма признателност към управлението на Община Благоевград и към посланика на Италия Стефано Балди за самодейността, която се организира за 10-ти път ", е декларирал в приветствието си зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. Той е изразил увереност, че когато всички институции работят дружно в екип, триумфът е неизбежен.

Заместник-министърът, дружно с комисар Явор Колев - н-к отдел "Киберпрестъпност " в ГДБОП, са участвали на формалната гала по награждаването на отличените магистрати и служители на реда в състезанието "Страхливият умира всеки ден, смелият - единствено един път " в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. Той е отбелязал, че делото на магистрата и неговият образец от дълго време са надхвърлили границите на Италия и България и са станали самобитен знак за тези, които се борят срещу корупцията, разпространяването на опиати и изобщо срещу престъпността във всичките й сфери.

Наградите на номинираните е връчил италианският дипломат Стефано Балди в наличието на Ерик Леонмарк - общоприет секретар на европейските градове против опиатите. По думите му интернационалното съдействие в битката против тероризма и разпространяването на наркотичните субстанции е извънредно значимо. Стефано Балди е изказал специфична признателност на зам.-министър Стефан Балабанов за наличието му на събитието.

"Това събитие за нас всякога е метод да си напомним за делото и заслугите на Джовани Фалконе, който е един образец за нас. В този ден посредством него си припомняме и че битката, която водим против престъпността, не е единична - тя е обща, тя ни сплотява. Затова е доста значимо и интернационалното съдействие, което реализираме в битката против тероризма и разпространяването на наркотичните субстанции ", е декларирал още посланикът на Италия у нас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР