Български оръжия ще стигат в Украйна. Това стана ясно вече,

...
Български оръжия ще стигат в Украйна. Това стана ясно вече,
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Български оръжия ще стигат в Украйна

" Български оръжия ще стигат в Украйна. Това стана ясно към този момент, в това число има и много изявления по въпроса. Няма да стане обаче непосредствено ", това съобщи в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия някогашният заместник-министър на защитата Йордан Божилов.

" Няма да участваме директно в тези доставки, само че по този начин или другояче оръжия ще стигнат. България разполага с един от най-големите арсенали сега налични остаряло руски вид въоръжения и муниции ", сподели още Божилов.

" Тази фаза на войната в Украйна изисква извънредно огромен ресурс от муниции, най към този момент руски вид и България може би е една от страните, може би и единствената страна в Европа, която може сега, незабавно да достави ", добави Божилов.

" Ние видяхме, че Министерския съвет одобри няколко акта, с които Министерството на защитата ще даде на ВМЗ - Сопот несъмнено количество муниции тъкмо от тези калибри, които са най-необходими и за всички е ясно, че тези муниции няма да останат във ВМЗ, а ще бъдат надлежно препродадени и ще стигнат Украйна ", сподели още бившият зам.-министър на защитата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР