Български мафиот, известен като Къро или Красимир Каменов, бе открит

...
Български мафиот, известен като Къро или Красимир Каменов, бе открит
Коментари Харесай

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, прочут като " Къро " или Красимир Каменов, бе открит мъртъв дружно със брачната половинка си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

Този случай провокира догатки, че убийството му може да е обвързвано с разплитащата се тайнственост към изгубването на Ружа Игнатова, известна още като “ “, която беше забъркана в аферата OneCoin.

Говори се, че Каменов, за който се твърди, че е взел участие в разнообразни законни и противозаконни предприятия, в това число баничарница, пазар за плодове и изнудвания, е имал значима информация, свързваща българския хайлайф с незаконния свят.

По-рано тази година против Каменов бяха повдигнати обвинявания по отношение на убийството на служителя на реда Любомир Иванов. По време на следствието управляващите се натъкнаха на документи, предполагащи скрит план за убийството на Игнатова, която изчезна през 2017 година, откакто измами вложилите в OneCoin с $5 милиарда.

В тези документи, за които се оповестява, че са публични полицейски отчети, е забъркан и български наркобарон, обвързван с Каменов през 90-те години на предишния век.

В документите се твърди, че Игнатова е била убита през 2018 година на борда на яхта в Йонийско море.

Българското Бюро за проверяващи репортажи и данни (BIRD) изследва тези документи и стигна до заключението, че Каменов е бил техен “източник ” във връзка с хипотетичния скрит план и е възнамерявал да даде спомагателна информация на американските следователи.

Разследващият публицист Миролюба Бенатова означи неочакваната смяна на вниманието към лица, които преди този момент са били считани за “ “, като акцентира, че Каменов, който е бил обвързван с организирането на пет убийства, до момента беше предпазен от сходно внимание.

Бенатова акцентира още взаимовръзката сред политическия и правосъдния хайлайф и лицата, забъркани в проведената престъпност, които са съумели да узаконят противозаконните си действия.

Понастоящем полицията не е разкрила никакви обвинени или претекстове по случая с убийството на Каменов.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР