Български летища и медии са подложени на серия от бомбени

...
Български летища и медии са подложени на серия от бомбени
Коментари Харесай

Вълна от бомбени заплахи днес до медии и летища в страната

Български летища и медии са подложени на серия от бомбени закани от сутринта. Подателите са анонимни, а заканите биват изпращани по е-поща.

Първи бяха атакувани летище София и Българска национална телевизия. След това сигнал за бомба в постройката на редакцията на " 24 часа " е бил получен и на електронните адреси на редакцията. Съобщението гласяло:

  " Ние сме терористичната група Orwell. Информираме ви, че сме засадили взривни устройства (тринитротолуен) на територията на постройката на медийната компания " 24 chasa " Детонацията може да възникне по всяко време от момента, в който отворите това писмо.

Приятен полет "

Използването на характерни думи като " засадили ", вместо " заложили " навежда на мисълта, че в тази ситуация е употребен тромавия превод на гугъл транслейт.

Колегите от в. «24 часа» показват, че подателят на изпратените до публицистичните пощи писма е [email protected]. Същият имейл снабдител - www.cock.li е употребен и при изпращане на сигнали за бомби в учебните заведения в Лос Анджелис през 2015 година, прецизират от в. " 24 часа ". Съобщението се оказа подправена вест, само че множеството учебни заведения бяха евакуирани. 2 седмици по-късно същият мейл бе получен и в Нюйорските учебни заведения. Тамошните управляващи обаче взеха решение да пренебрегват опасността, която също се оказа подправена паника.

Електронни закани са получили и летищата във Варна и Бургас, оповестяват от пресцентъра на варненския аеропорт.

Писмо с аналогично наличие е пристигнало към 11.00 ч. през днешния ден на няколко електронни пощи на двете летища от еднакъв спедитор. Веднага е била задействана общоприетата процедура и е образуван спешен щаб, с присъединяване на всички държавни служби на летищата. Информирани са всички органи. След сигналите няма анулирани полети, само че работата на двете летища продължава при нараснали ограничения за сигурност, допълниха от варненското летище.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР