Български лекарски съюз е потресен от жестокото убийство на 72-годишния

...
Български лекарски съюз е потресен от жестокото убийство на 72-годишния
Коментари Харесай

БЛС е потресен от жестокото убийство на фелдшера в тополовградското село Орешник

Български лекарски съюз е покъртен от жестокото ликвидиране на 72-годишния фелдшер в здравната работа на тополовградското село Орешник. Съсловната организация показва безпрекословната си поддръжка към околните на Димитър Факиров.

Подобна свирепост, лишила живота на доктор, посветил десетилетия, с цел да оказва помощ на хората е необяснима, неприемлива и отвън границите на човешкият разсъдък, показват от съюза.

Съсловната организация не един път е осъждала всяка форма на физическа и вербална експанзия над медицински лица, нееднократно е заявявала, че е неприемливо медиците да стават заложници на личното си предопределение и до момента в който се борят да спасят следващия човешки живот, да бъдат принуждавани да пазят своя личен.

Случилото се в село Орешник обаче не е следващата демонстрация на неоправдателно и недопустимо отношение към представители на здравното съсловие, а грубо, потресаващо потъпкване и прекосяване на всички човешки и морални граници. БЛС поддържа бързите дейности на институциите, които за няколко часа задържаха и следва да издигнат обвиняване “за ликвидиране на медицински експерт, при и във връзка осъществяване на служебните му задължения”. Съсловната организация ще упорства законовият инструментариум да бъде прибавен с цялата му суровост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР