Български лекари участват в изготвянето на лекарство срещу COVID-19. Един

...
Български лекари участват в изготвянето на лекарство срещу COVID-19. Един
Коментари Харесай

Светлина в тунела: Наши лекари тестват хапче срещу COVID-19 , ефктивността му е на 90%

Български лекари вземат участие в правенето на лекарство против COVID-19. Един от тях е лекар Иван Малкодански. Той е единствено на 34 години, само че към този момент е учител в Медицинския университет в Плевен. Преди девет години приключва медицина. През март пази научна степен лекар по медицина. Анестезиолог е в Плевенската гинекологична болница, която е най-големият център у нас за пробно използване на хапче, което лекува ковид. Доктор Малкодански дава отговор за изследването на лекарството, създадено от огромна фармацевтична компания.

„ Те се свързаха с мен и ми предложиха да вземам участие като основен откривател. След като се срещнах с лекарството и неговите странични резултати, се съгласих да го използваме и не скърбя, тъй като резултатите са в действителност положителни. За първи път използваме лекарство, което работи против ковид. То е обвързвано с заличаване на ензима на вируса. Приема се за пет дни ”, изясни лекарят.
Pfizer изпитва в Русия ново хапче против COVID-19
Фармацевтичната компания Pfizer получи позволение да организира клинични изпитвания в Русия на успеваемостта на ново лекарство за превенци...

„ Бяха набрани нужните пациенти в международен мащаб. Експериментът е сполучлив, а успеваемостта на лекарството е 90%. Успехът е обвързван с попречване на хоспитализация ”, изясни доктор Малконадски. В болничното заведение, в която работи той, трима пациенти са били на това пробно лекуване.

„ За няколко дни признаците изчезнаха, изкараха си 14-дневната карантина безсимптомно. В момента се усещат доста добре, наблюдаваме ги ”, изясни доктор Малкодански по Нова телевизия.

Подобно пробно лекуване се прави в общо 12 страни с по 4 центъра във всяка една от тях. Резултатите, които има досега, са повече от оптимистични. Лекарството към момента няма име. За доктор Малкодански този опит ще остави трайна диря в историята на международната медицина. Все още не е ясно по кое време хората ще имат свободен достъп до лекарството.

 
Merck изиска позволение за незабавна приложимост в Съединени американски щати на хапче против COVID-19
Американският фармацевтичен колос Merck заяви в понеделник, че е подал заявление за позволение за незабавна приложимост на своето перорално...

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР