Български ИТ специалисти вече работят по проекти на автомобилни гиганти

...
Български ИТ специалисти вече работят по проекти на автомобилни гиганти
Коментари Харесай

Ford, но не само: Български ИТ специалисти създават софтуера на автомобилни гиганти

Български ИТ експерти към този момент работят по планове на автомобилни колоси като Ford и други европейски автомобилни колоси, които към момента се пазят в загадка. Българите са наети от софтуерната компания Luxoft, която открива софтуерен хъб в София и отваря над 200 работни места.

Новонаетите експерти създават софтуерни решения за автомобилната промишленост, съобщи в за Economy.bg Майкъл Динкел - старши вицепрезидент на Luxoft, който е виновен за автомобилния бранш в компанията.

Преди броени дни софтуерната компанията разгласи, че започва нов хъб за авто програмен продукт поради работата по план за един от огромните европейски производители на премиум коли

Екипът ще се концентрира върху създаването на информационно-развлекателни системи (IVI) за самостоятелни коли, като през идващите две години ще бъдат разкрити до 200 нови работни места.
 След Luxoft и Yandex открива офис в Сърбия
Тази наша съседка притегли " съветския Гугъл " хайлайф

Yandex разгласи откриването на нов развоен център, в който ще работят над 800 инженери

Фокусът на работата в България ще са основни съставни елементи на софтуера в информационно-развлекателните системи като технологиите за актуализации по въздуха, системи за потребление на човешката тирада, тестване и валидиране.

Автономни коли

Колите на бъдещето, както назовават самостоятелните коли, са транспортните средства, в които влагат всички огромни автомобилни компании по света. А софтуерните решения са това, без които тези коли няма по какъв начин да бъдат основани.

Хората в купето да вземем за пример ще се нуждаят по-малко от табло, което им демонстрира данни за автомобила като обороти на мотора, скорост или пък навигация. За сметка на това новите технологии ще внедрят нови и забавни функционалности в автомобилното табло - да вземем за пример за забавление и игра с децата, за прибавяне на изкуствена действителност в автомобила и като цяло за нови прекарвания по време на път.

Според Майкъл Динкел от Luxoft изцяло самоуправляващи се коли в Европа ще има най-рано след 10 години.

Бизнесът на компанията у нас

В момента екипът на Luxoft в България се състои от 160 души, като с изключение на по планове за авто програмен продукт част от чиновниците работят и по планове във финансовата сфера. През 2019 американската DXC Technology закупи Luxoft.

Софтуерната компания има свободни позиции за инженери с опит в създаване на софтуерни приложения за автомобилната индустрия, като е заложена и опцията за наемане и образование на младши експерти и студенти от специалностите, свързани с осведомителните технологии.

Софтуерът е основен фактор за доста функционалности, които ще забележим в колите на бъдещето - с фокус върху пасажерите вътре в колата и върху потребителското им преживяване като цяло. А това, че българи вземат участие интензивно в основаването на всичко това може единствено да ни радва.
 Biomyc - българският стартъп, който притегли към идеята си колоса Mercedes
Biomyc - българският стартъп, който притегли към идеята си колоса Mercedes

Как компанията за устойчиви артикули " нападна " огромните играчи в автомобилния бизнес?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР