Български филм обединява Русия и Америка! Новата лента на младия

...
Български филм обединява Русия и Америка! Новата лента на младия
Коментари Харесай

Български филм обединява Русия и Америка

Български филм сплотява Русия и Америка! Новата лента на младия режисьор Искрен Красимиров – „ Освободителят на България “, която е отдадена на 140-годишнината от Освобождението на България, ще се завърти премиерно в София.

Първата прожекция е от 18ч. в Американския корнер на Столична библиотека на пл. „ Славейков “ 4А в столицата. Премиерата е проведена със специфичното подпомагане на Посолството на Съединени американски щати в България и се чакат да участват доста англоговорящи посетители на София, които ще видят на екрана своя съотечественик Дженуариъс Макгахан, изигран от Искрен Красимиров.

Филмовата фиеста продължава в 18:30ч. в Руски културно- информативен център – София, където в огромния салон се чака публиката да извърши до краен лимит залата, като уредниците от „ Незабравимата България “ и Посолството на Русия в Република България са приготвили за публиката цялостен куп изненади – същински опълченци и съветски солдати от НД „ Традиция “, стихове за героите от поета Красимир Стефанов, както и специфичното присъединяване на артиста Симеон Владов, изиграл във кино лентата съветския боен сътрудник Немирович-Данченко.

Сюжетът на „ Освободителят на България “ е основан главно върху кореспонденциите на публицистите Дженуариъс Макгахан и Немирович-Данченко, като основен воин във кино лентата е американеца Макгахан, наименуван от цяла Европа „ Освободителят на България “.

Той е единствения човек на перото, пристигнал в България след турските зверства в Батак, написал репортажи за лондонския вестник „ Дейли нюз “, и спомогнал публичното мнение да принуди Англия да снеме поддръжката си от Османската империя, и Русия да пристигна да ни освободи. Филмът на Искрен Красимиров демонстрира целия триумфален поход на съветските войски от Свищов до Сан Стефано, както и трагичната гибел на Макгахан край Цариград малко след Освобождението. Входът е свободен, а продължителността на кино лентата е тъкмо час.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР