Български филм на ужасите ще направи своята премиера през тази

...
Български филм на ужасите ще направи своята премиера през тази
Коментари Харесай

Блогърка попадна в хижа на ужасите в Люлин планина

Български филм на ужасите ще направи своята премиера през тази година. Лентата е късометражна и е първата у нас в под жанра „ found footage “, предава.

„ На прага “ е сниман единствено за четири дни през лятото и споделя историята на блогърка, която прекарва една вечер на най-страшните места у нас. Едно от тях обаче се оказва прекомерно ужасно – изоставена постройка в горите на Люлин планина.

Филмът показва концепцията, че хижата е издигната върху земя, която от епохи е самобитен портал сред два свята – място, където човек губи визия за действителността.

Зад първият по рода си хорър у нас стои млад и въодушевен екип. Идеята е на продуцента и един от сценаристите на лентата Радостин Стойчев, а режисьор е Виолет Панчева. Бюджетът е непретенциозен - 8 хиляди лв..

Жанрът „ found footage “, в които се имитира, че са открити същински фрагменти, е известен в света. Сред най-известните образци са филмите „ Вещицата от Блеър “ и „ Паранормална интензивност “. Българската лента е първата у нас и е измежду първите на Балканския полуостров.

„ На прага “ занапред ще направи своята премиера, само че екипът му към този момент работи по нов план за филм на ужасите. Той ще бъде в друг поджанр.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР