Български екипи ще бъдат обучавани от американските военниИндустрията и университетите

...
Български екипи ще бъдат обучавани от американските военниИндустрията и университетите
Коментари Харесай

Изборът на F-16 ни давал шанс да правим безпилотни системи

Български екипи ще бъдат обучавани от американските военни

Индустрията и университетите в България ще могат да се включат в изследването и развиването на безпилотни системи, в случай че изберем изтребителя Ф-16 на Локхийд Мартин (на фотографията: безпилотна летателна система Indago / Lockheed Martin)

Изборът на най-новата трансформация изтребители F-16 на Локхийд Мартин ще сътвори опция на български инженери и учени да се включат в създаването на безпилотни самолети и други самостоятелни системи от най-ново потомство с комерсиално и с военно предопределение, оповестиха представители на компанията у нас.

Като част от развиването на партньорства с българската промишленост и просветителни институции, първоначално Локхийд Мартин дава благоприятни условия за включването им при поддръжка и ремонтни действия. Но най-голямата компания за защита и галактически технологии в света открила, че България има експертиза и в областта на безпилотните технологии.

„ Локхийд Мартин влага съществено в развиването на напълно или отчасти безпилотни системи, които умножават неведнъж опциите на самолета. Ако България избере F-16, ние сме подготвени да работим за включването на българската промишленост и университети в тази вълнуваща област на активността ни “, съобщи Джеймс Робинсън, шеф „ Международно бизнес развиване на F-16 “ в Локхийд Мартин.
още по тематиката
Партньорството с Локхийд Мартин, което произтича от избора на най-новата трансформация на F-16, ще докара до шерване на опит и умения в тази основна инженерна област, подчертаха от от международния водач в галактическите и отбранителните технологии.

F-16 на Локхийд Мартин е в основата на въздушната защита на НАТО в Европа с към 700 самолета, които са на въоръжение в това число и в прилежащите на България страни – членки на НАТО. Това доста надвишава числеността на всеки различен вид еднодвигателни изтребители на въоръжение в НАТО в Европа и дава опция за взаимоотношение във въздуха и на земята, а точно – взаимна логистика и заличаване на оръжия.

Гъвкавостта и надеждността на F-16 е усъвършенствана още повече в блок 70 посредством новаторския (AESA) радар. С негова помощ се реализира по-добра успеваемост – нужни са по-малко самолети, с цел да свършат работата на по-старите модификации от 4-то потомство, които са на въоръжение в района.

По-рано този месец Словакия избра F-16 блок 70 пред Грипен C/D. Изтребителят, определен от Словакия, е еднакъв с оферти на България F-16 блок 70. Това е най-бързият, еластичен и добре снабден аероплан от своя тип, обявиха от Локхийд Мартин.

Ако Ф-16 бъде определен, български екипи ще бъдат обучавани от американските военновъздушни сили. Kато член на групата страни, употребяващи този изтребител, България пък ще има значима роля в по-нататъшното развиване на цялостната световна стратегия на Ф-16, обявиха още от американския производител, основан в Бетесда, щата Мериленд.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР