Български екип разработи образователна мобилна игра за деца, чието действие

...
Български екип разработи образователна мобилна игра за деца, чието действие
Коментари Харесай

Български екип разработи образователна мобилна игра за деца



Български екип създаде просветителна мобилна игра за деца, чието деяние се развива в Космоса. Образователното наличие на SPACE PATROL е основано в партньорство с доцент Камен Козарев от Института по астрономия с Националната астрономическа обсерватория на Българска академия на науките. Играта няма комерсиална цел, като основаването ѝ е финансирано напълно от фондация „ Лъчезар Цоцорков “.

SPACE PATROL се играе от тим от двама души, които минавайки през разнообразни провокации, научават забавни обстоятелства за Космоса и развиват меките си умения (soft skills) - сериозно мислене, работа в екип, креативност и водачество.

В създаването на играта бяха привлечени учениците от 4 и 5 клас от учебно заведение ОУ “Александър Георгиев-Коджакафалията ” в Бургас.

" Още през лятото на миналата година екипът ни стартира работа по подготовка на сходен план. Идеята ни беше да сложим в центъра Космоса като тема, тъй като той е нещо извънредно привлекателно за децата, защото ние сме главно учебно заведение . Това им дава опция през фантазното, през наукообразното да влязат в разнообразни функции в класната стая ", сподели в предаването Михаил Ненов, шеф на ОУ “Александър Георгиев-Коджакафалията ” в Бургас.
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР