Български бизнесмен, собственик на шипинг агенция, разказва за ситуацията с

...
Български бизнесмен, собственик на шипинг агенция, разказва за ситуацията с
Коментари Харесай

Български моряци карантинираха кораб

Български предприемач, притежател на шипинг организация, споделя за обстановката с двама български моряци, които не вярвали, че има Covid -19, разкарвали се 2 часа в индийски град и след 3 седмици корабът е в Южна Африка с шестима инфектирани, а двамата заразоносители - тежко заболели.

Целият екипаж 15 дни под карантина на кораба с служители на реда пред кабините, застрахователя показва по 300 хил $ на човек ефикасни парична гаранция а ние се отзоваваме пред неспособност да отплаваме след карантината тъй като смени на екипаж са неразрешени в Южна Африка. Както и всевъзможни интернационалните полети и контакти.

Впрочем, в Азия смени на екипажи са неразрешени, тъй като те одобряват К-19 напълно съществено. Вратички са само Хонг Конг и с тежки процедури: Сингапур и Реюнион. В Африка и трите Америки също смени са невъзможни. По тази причина над 200 хил моряка са над 12 месеца на борда без смени, което пък е рисково и за екипажи и кораби.

А в тази ситуация загубите на корабособственика надвишават 2 млн $. Щото, вирус няма съгласно някои. А логиката е елементарна: щом 206 страни са признали и подхванали ограничения против К19, има, няма - държим се все едно има. 2 метра отдалеченост сред непознати и 20 м носене на маска на ден няма да ви убие! "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР