Българската волейболна звезда Матей Казийски и тимът на Итас Трентино

...
Българската волейболна звезда Матей Казийски и тимът на Итас Трентино
Коментари Харесай

Казийски най-резултатен за победата на Трентино


Българската волейболна звезда Матей Казийски и отборът на Итас Трентино (Тренто) записаха първи триумф в италианската Суперлига.

Воденият от Анджело Лоренцети отбор се наложи като хазаин над Ема Вилас (Сиена) с 3:1 (25:16, 25:21, 23:25, 25:17) в дуел от първи кръг.

38-годишният Матей Казийски сподели класа на международно равнище и беше най-резултатен с 26 точки (5 аса, 2 блока, 53% успеваемост в офанзива, 25% съвършено и 50% положително посрещане - +16).

Младата звезда на Италия Алесандро Микиелето добави още 22 точки.

За Най-стойностен състезател (MVP) бе определен 19-годишното либеро на Тренто Габриеле Лауренцано, който игра ужасно, а преди седмица завоюва и европейската купа за младежи до 20 години с националния тим на Италия.

Верона на българския треньор Радостин Стойчев и волейболиста Алекс Грозданов се наложи над Пиаченца с 3:2 като посетител. Грозданов оказа помощ на отбора си с 6 точки, като 5 от тях той направи при офанзива и 1 от блок.

В събота Падуа с Аспарух Аспарухов в редиците си победи Модена с 3:2 като хазаин. Българинът се отличи с 10 точки - 8 от офанзива и 2 на блок.

Дебютантът Александър Николов записа 3 точки за успеха на неговия Лубе Чивитанова при чистата победа  над Таранто с 3:0. Синът на Владо Николов направи 2 аса и записа една точка на обсада в първите два гейма, в които се появяваше на паркета. 

По обявата работи: Любомир Тодоров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР