Българската волейболна звезда Матей Казийски и неговият Итас (Тренто) записаха

...
Българската волейболна звезда Матей Казийски и неговият Итас (Тренто) записаха
Коментари Харесай

Матей Казийски и Тренто с лесна победа над Падуа и Аспарух Аспарухов

Българската волейболна звезда Матей Казийски и неговият Итас (Тренто) записаха лесна 6-а победа в италианската Суперлига. Казийски и компания биха изрично и без особени проблеми вкъщи Палаволо (Падуа), с националът Аспарух Аспарухов в състава, с 3:0 (25:15, 25:16, 25:21) в среща от 10-ия кръг на шампионата, играна довечера пред към 1900 фенове в зала " БиЕлЕм Груп Арена ".

Така трентинци са втори във краткотрайното класиране с 6 победи, 5 загуби и 19 точки, само че и мач повече. Падуа пък е на предпоследното 11-о място с едвам 3 победи, 6 загуби и 6 точки, като е и с мач повече.

Следващият мач от шампионата за Тренто е чак на 18-и декември (неделя), когато е посетител на слабака Сиена, защото другата седмица " жълто-сините " ще играят на Световното клубно състезание в Бразилия. В идващия 11-и кръг Аспарухов и компания пък са домакини на Пиаченца. Срещата е в неделя (11 декември) от 19,00 часа българско време.

Матей Казийски изигра нов мощен мач за Тренто и стана втори по ефикасност с 11 точки (1 блок, 1 ас и 56% успеваемост в офанзива - +6) , с колкото се регистрира и Даниеле Лавиа (2 аса, 45% успеваемост в офанзива и 60% положително посрещане - +2) за триумфа.

Най-полезен пък бе сръбският център Сречко Лисинац с 14 точки (1 блок, 2 аса и 73% успеваемост в офанзива - +7) за успеха и справедливо бе разгласен за MVP на мача.

От друга страна Аспарух Аспарухов влезе като запаса още в първия гейм за Падуа и приключи с едвам 4 точки (1 блок, 38% успеваемост в офанзива и 27% положително посрещане - -4).

Най-резултатни за гостите бяха Душан Петкович и Матийс Десмет с по 10 точки.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР