Българската волейболна звезда Матей Казийски и ЕнБиВи (Верона) записаха 4-а

...
Българската волейболна звезда Матей Казийски и ЕнБиВи (Верона) записаха 4-а
Коментари Харесай

Матей Казийски и Верона с драматична загуба от Падуа в последния кръг

Българската волейболна звезда Матей Казийски и ЕнБиВи (Верона) записаха 4-а поредна и общо 14-а загуба в италианската Суперлигага, откакто отстъпиха като посетители на Киоене (Падуа) с в мач от последния 22-и кръг на постоянния сезон, игран в зала " Киоене Арена ".

Така Верона е твърдо на 9-о място в класирането с 23 точки след 7 победи, 14 загуби и мач по-малко. Момчетата на Радостин Стойчев ще би трябвало да изиграят отсрочената си среща от 14-ия кръг като посетители на Веро Волей (Монца). Двубоят е на следващия ден (10 февруари) от 21,30 часа българско време. Изходът от него, обаче, няма да промени позицията им и Верона ще играе в плейофите на шампионата.

Матей Казийски игра устойчиво цялостен мач за Верона и приключи с 14 точки (1 блок, 1 ас, 46% успеваемост в офанзива и 58% положително посрещане) . Най-резултатни станаха датчанинът Мадс Йенсен (1 блок, 2 аса и 44% успеваемост в атака) и американецът Томас Джаешке (3 блока, 1 ас, 35% успеваемост в офанзива и 52% положително посрещане) с по 18 точки, само че и това не бе задоволително за триумфа. Националът Аспарух Аспарухов пък влезе за малко в три от геймовете, само че не съумя да означи нито една точка .

За домакините от Падуа над всички бе словенският диагонал и национал Тончек Щерн със страхотните 27 точки (5 аса!, 3 блока и 45% успеваемост в атака) за успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР