Българската версия на „Стани богат“ успя да предизвика сериозен интерес ...

Българската версия на „Стани богат“ успя да предизвика сериозен интерес

В Испания изумени от въпрос за 1500 лв. в нашенския „Стани богат“ 


Българската версия на „Стани богат“ съумя да провокира сериозен интерес в обществените мрежи в Испания. Потребител с никнейм Shion Kaz показа въпрос, с цел да подчертае разликата в равнището сред въпросите, заложени в шоуто в едната и другата страна, написа „Marca“, представена от varna24.bg

„Ще припадна! Виждам какви въпроси се задават в испанския „Стани богат “ и видях какви въпроси има в България. Това е полуда “, написа сюрпризиран испански консуматор в профила си в Twitter.

Става дума за въпроса за 1500 лв., който бе заложен предходната седмица в предаването.

„Ако f (x) = x3 + x2 + x1 + x0, тогава f (2) = …?. Възможните разновидности бяха 13,14,15,16. Българския участник се затрудни много и благодарение на два жокера (50/50 и „Обади се на приятел“) съумя да отговори вярно на въпроса – правилният отговор е 15.

Испанци пишат, че в никакъв случай не биха дали отговор вярно на този въпрос и, че е той не дава отговор на тази сума. Според тях въпросът би трябвало да бъде заложен за доста по-висока сума, да вземем за пример за 10 000 лв.. Испанците също по този начин са на мнение, че равнището на компликация във въпросите в двете версии са доста разнообразни. В българската въпросите са доста по-трудни.

Други пък опонират, че това е елементарен въпрос, който изисква единствено минимални математически знания и, че в случай че множеството въпроси са толкоз лесни, то равнището на българската версия е доста ниско.

Източник: barometar.net


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg