Българската телеграфна агенция отбелязва своята 125 годишнина. По този повод

...
Българската телеграфна агенция отбелязва своята 125 годишнина. По този повод
Коментари Харесай

БТА празнува 125 години

Българската телеграфна организация отбелязва своята 125 годишнина. По този мотив ще се състои церемониален концерт на Софийската филхармония в зала „ България ” с творби на български композитори и с диригент Емил Табаков.

На 16 февруари 1898 година година излиза първият бюлетин на Българска телеграфна агенция, написан персонално от шефа на организацията Оскар Искандер, сподели за Българското национално радио генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев:

„ Първият бюлетин стартира с вест от Виена за здравословното положение на княгиня Клементина. Има информация от градове, в които в този момент Българска телеграфна агенция се пробва да възвърне кореспондентската си мрежа – от Цариград, от Атина, има борсова информация.

Тогава в действителност информацията е идвала не от репортери, а от други организации или от локалните вестници и се е предавала по телеграф “.

Кирил Вълчев е безапелационен, че тестваната информация и позоваването на източника на информацията е най-хубавият метод за противопоставяне на подправените вести.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР