Българската танцова двойка по фигурно пързаляне Мина Здравкова и Кристофър

...
Българската танцова двойка по фигурно пързаляне Мина Здравкова и Кристофър
Коментари Харесай

Мина Здравкова и Кристофър Дейвис пред Sportal.bg: Преживяхме тежко отмяната на Световното

Българската танцова двойка по фигурно пързаляне Мина Здравкова и Кристофър Дейвис трябваше да направи дебют на международно състезание в Монреал през предишния месец, само че за жалост планетарният конгрес в Канада беше анулиран поради пандемията от ковид и дебютът се отсрочва с най-малко една година.

Здравкова и Дейвис, който от малко повече от година има и български паспорт, дадоха извънредно изявление за Sportal.bg , в което описаха по какъв начин са научили новината за анулираното състезание, по какъв начин са реагирали, по какъв начин упражняват сега, наблюдават ли последните вести за COVID-19. Те описаха и по какъв начин се мислят новите съчетания от разстояние и без лед.

 @@@

" Крис ми се обади да ми каже, че Световното е анулирано. Първоначално не му повярвах, не желаех да имам вяра. Но когато одобрих новината, ни беше доста тежко и на двамата, всичко беше готово, имахме билети, бяхме почнали да си оправяме бягажа, бяхме в доста добра физическа форма и ни беше неприятно ", сподели Здравкова за Sportal.bg от Лондон.

Двамата са радостни, тъй като във Англия към момента спортистите могат да бягат независимо в парковeте и те употребяват тази опция, с цел да поддържат формата си.



" Тренираме колкото можем и съгласно събитията. Наблягаме върху нашата физическа форма и устойчивост. Търсим музика, търсим нови хрумвания за идващия сезон, нови придвижвания и поддръжки, които с неспокойствие чакаме да изпробваме на леда ", добави дъщерята на футболния треньор Ради Здравков.



" В Лондон сме под карантина, само че ни е разрешено да излизаме на открито за фитнес. Аз съм късметлия, тъй като пребивавам покрай олимпийския парк и вървя там всеки ден, с цел да упражнявам. Докато съм у дома, основно се концентрирам върху курсовата си работа за университета. С Мина приказваме всеки ден за идващия сезон – в този момент търсим музика за новите ни съчетания, само че ни е мъчно, тъй като не знаем какви ще бъдат разпоредбите. В момента е значимо да сме стимулирани и да вървим напред по какъвто метод можем ", сподели пред нашата медия на български американецът, който от няколко години е двойка на леда с Мина, а от малко повече от година има и български паспорт и се състезава на интернационалните надпревари за страната ни.



Eдно от нещата, което носи наслада на Здравкова, в този сложен миг е това, че може да става по което време желае, а не по мрачно. А ето и по какъв начин протича един неин ден по време на пандемия: " За първи път в моя живот се случва да не ставам в 4.00 или 5.00 часа. Пия кафе, обичам да чета новините, да виждам статистиките, свързани с ковид. Да видя какво се случва в света. След това закусвам и отивам да търча в парка, за което доста се веселя, че към момента ни е разрешено да го вършим. След това отивам да си направя моята подготовка " на изсъхнало ", без лед. Наблягам на устойчивост и мощ, виждам да прогресирам колкото мога без лед. С Крис се слушам всеки ден, обсъждаме хрумвания. Имам време да приказвам с родителите ми, с моите близки хора.
 @@@

Много обичам да сготвям, с това също си уплътнявам времето. Изпробвам нови предписания – здравословни и нездравословни. И до момента в който се обърна, денят ми е минал. "

Тя се надява, че до 1-2 месеца пързалките ще отворят и двамата ще имат опция да стартират подготовка за 2021 година А какви са упоритостите им за идната година – отговора ще намерите във видеото.

И двамата са безапелационни, че хората би трябвало да съблюдават наредбите и да се седят у дома, с цел да може по-бързо човечеството да се оправи с пандемията.

Цялото изявление с Мина Здравкова и Кристофър Дейвис може да намерите във видеото.

Мина Здравкова в “Запомнете това име “ може да видите ТУК!!!

Снимки: Личен списък и списък Sportal
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР