Българската секция на глобалното движение Fridays For Future на Грета

...
Българската секция на глобалното движение Fridays For Future на Грета
Коментари Харесай

Fridays For Future Bulgaria ще се присъедини към глобалния протест за климата

Българската секция на световното придвижване Fridays For Future на Грета Тунберг ще се причисли към митингите за климата в петък, 23 септември. Тогава стотици хиляди млади екоактивисти по целия свят ще се върнат още веднъж на улицата за тазгодишната втора международна младежка стачка за климата, оповестиха от организацията.

„ Спрете изменението на климата ”, „ Ограничете световното стопляне ”, „ Вземете незабавни ограничения ” – са апелите, които издига придвижването Fridays For Future от 2018 година, когато Грета Тунберг провежда палатков лагер пред шведския парламент.

„ Кризата с климата не може да бъде по-реална и се усеща по целия свят. Петъчният митинг е нашият късмет да се съсредоточим и да подчертаем тези проблеми. Движението дава на младежите световно пространство да изискват от политиците да одобряват съществено вредите, нанесени на нашата планета, и да работят, с цел да спасят нейното бъдеще ”, означи Кристина Маканеа  от Синдиката на  обществените услуги UNISO на Острова

Към международната стачка за климата ще се причислят 70 италиански градове, оповестява организация ANSA. Петък е последния ден преди изборите в Италия, напомня изданието. От Fridays For Future Italia (FFF Italia) смятат, че климатичната рецесия е значително подценена по време на предизборната акция, макар рискови метеорологични феномени, като бурята от предходната седмица и месеците на суша, които доведоха до големи вреди на селското стопанство. „ Целта на митинга е да сложи климатичната рецесия и решенията, нужни за оправянето с нея, още веднъж в центъра на вниманието на обществеността “, акцентира представителят на FFF Italia Агнезе Касадей.

Десетки градове от Съединените щати и Канада ще се причислят към митинга, както и други от Франция, Германия и Белгия с интернационалния апел #PeopleNotProfit. С него придвижването желае политиците от целия свят да се концентрират върху проблемите на климатичната правдивост за най-засегнати хора и региони и общности, които са най-засегнати от климатичната рецесия, преди срещата на върха COP27 през ноември в египетския курорт Шарм ел Шейх.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР