Българската състезателка по ловна стрелба Селин Али остана на 20-ото

Българската състезателка по ловна стрелба Селин Али остана на 20-ото ...

Българската състезателка Селин Али 20-а на трап в Токио


Българската състезателка по ловна стрелба Селин Али остана на 20-ото място в квалификациите на трап на Олимпийските игри в Токио 2020. Така 19-годишната световна шампионка за девойки не успя да стигне до място в топ 6, което дава право на участие на финала.

В първия ден от квалификациите Али бе 16-а, като завърши с 69 точки. Днес тя започна доста добре и в първите кръг имаше само 1 грешен изстрел и 24 успешни. Във втория обаче тя направи още 3 грешки, които я свалиха надолу в крайното класиране, като тя завърши с общ сбор от 115 точки от двата квалификационни дни.

Първа в квалификациите завърши словачката Зузана Рехак Стефечкова с перфектна стрелба от 125 точки. С три точки по-малко на второто място остана Алесандра Перили от Сан Марино, а третото място с по 121 точки поделиха Силвана Станко от Италия и Летиша Сканлан от Австралия, предаде БНР.

За финала се класираха още Кайл Браунинг от САЩ и австралийката Пени Смит с по 120 точки. Олимпийската шампионка от Лондон 2012 и трикратна световна шампионка Джесика Роси не успя да прескочи квалификациите, завършвайки на 8-ата позиция със 119 точки.

Новини от Олимпийските игри четете на

По публикацията работи:

Източник: dnes.bg