Българската прокуратура не разбира мисията, целите и задачите на Европейската

...
Българската прокуратура не разбира мисията, целите и задачите на Европейската
Коментари Харесай

Прокуратурата ни е по сталински модел, предстоят още шамари от Кьовеши |

" Българската прокуратура не схваща задачата, задачите и дилемите на Европейската прокуратура ". Това мнение изрази пред БНР Душана Здравкова, някогашен арбитър, подала оставката си от системата в символ на митинг против кадрово предопределение през 2011 година.

Тя разяснява в предаването " Неделя 150 "

По думите на Здравкова това е невиждано и с други кандидатури не се е случвало досега.

" Бележките в мненията към върнатите кандидатури демонстрират това недоумение на дилемите на Европейската прокуратура, тъй като изпраща хора, които няма да могат да си свършат професионално отговорностите, които те биха имали като делегирани прокурори ", изясни тя.

Здравкова е безапелационна, че огромното разминаване е в структурата на нашата прокуратура, във вижданията и дейностите на основния прокурор и неговите подчинени, както и в това, което чака от нас Европейската прокуратура.

" Българската прокуратура към момента е по сталински модел, в която главно е единоначалието и субординацията. Няма по какъв начин тя да направи различен тип преценка и да бъдат определени други претенденти. Това е дълбоката паника. Тази първа крачка за България по пътя на Европейската прокуратура е провал ", безапелационна е някогашната съдийка.

Според Здравкова това ще е единствено първият " пестник ", тъй като предстоят още, свързани с корупция и измамите с евросредства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР