Българската позиция за започването на преговори на РС Македония с

...
Българската позиция за започването на преговори на РС Македония с
Коментари Харесай

Генчовска: Имаме национален консенсус по темата за РСМ, не знам как да го обясня на г-н Османи

Българската позиция за започването на договаряния на районен съд Македония с Европейски Съюз е ясна и няма по какъв начин да се промени на идния Съвет по Общи въпроси. Отношенията сред нашите две страни не могат да се свеждат до футболен мач и да приказваме в чие поле е топката. Това съобщи министърът на външните работи Теодора Генчовска във връзка на днешното изявление на македонския външен министър Буяр Османи, че топката е в " полето на България и страната ни няма ясна и единна позиция за РСМ ".

„ Външният министър на районен съд Македония Буяр Османи доста постоянно излиза по медиите и непрестанно приказва. Това не е тенис мач или футболен мач, с цел да приказваме топката в кой тим е или в кое поле. Нашата позиция е извънредно ясна, имаме народен консенсус по тематиката. Не знам по какъв по-ясен метод да му го обясня на господин Османи “, съобщи министър Генчовска.

На въпрос на БГНЕС дали чака смяна на българската позиция за повдигане на ветото за започване на договаряния на районен съд Македония на идния Съвет по Общи въпроси, Генчовска сподели: „ Не. Няма по какъв начин нашата позиция да бъде изменена на Съвета Общи въпроси, тъй като няма и такава тематика “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР