Българската политическа класа се съобрази по недопустим начин с натиска

...
Българската политическа класа се съобрази по недопустим начин с натиска
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Побоят в Охрид е резултат от безгръбначна политика в България

„ Българската политическа класа се съобрази по неприемлив метод с натиска от Западна Европа. От хора, които не схващат македонския въпрос, не го знаят, не им е значим. Те просто желаеха да ни натиснат, с цел да си решат някакъв техен проблем. По тази причина беше гласувана смяна в нашата позиция, което развърза ръката на македонистите, които са въодушевени от Белград и от Москва да развиват гневна антибългарска акция. Това е резултата от мекушавата, безгръбначна политика в България. “

Така евродепутатът от ЕКР и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки разяснява в студиото на Euronews Bulgaria нападението над секретаря на българския клуб в Охрид.

Според него, изрично би трябвало да върнем ветото. Трябва да си върнем твърдата позиция към Македония, счита евродепутатът.

 
Утре в 12.00 ч. вършим неполитически, надпартиен митинг пред Европейската комисия. Позволете ми да поканя всеки един рационално мислещ български жител да пристигна на „ Раковска “, с цел да покажем ясно, че няма да оставим българите да бъдат мачкани, тъй като се дефинират като българи.
„ Цялата политическа върхушка в Македония е антибългарска. Те родово, по генезис, по убеждения, са налепени антибългарски – те не могат да бъдат други. Ако са други, те просто няма да бъдат позволени до тяхната политическа сцена “, по този начин Джамбазки си изяснява пасивността на управляващите в Скопие по отношение на заканите към жители с българско съзнание.

 
Вижте изказванията на външния министър Османи, вижте държанието на Ковачевски, вижте държанието на Пендаровски – те насъскваха антибългарска нервност. Това са президента, министър-председателя и външния министър. Те предизвикаха антибългарска нервност, те подтикваха това да се случи.
„ Когато започнаха нападенията над клуба в Битоля, ние казахме: би трябвало ли ние да чакаме да бъде погубен някой българин? За страдание, съвсем бяхме прави “, напомни евродепутатът.

На това би трябвало да бъде комплициран край, уверен е той.

Християн, майка му и двама негови другари към този момент са в София. Това е с помощта на българската организация, на служебното държавно управление. Но хайде да не сме хора, които просто ще изтеглят своите жители от Македония. Македония в действителност е българска, Република Северна Македония не нещо друго. Но Македония е българска – исторически, политически, културно, ценностно и всячески. Ние не можем просто да стоим, да евакуираме наши нападнати българи оттова. Защото той дори не е български жител, майка му не е българска гражданка – това са просто българи по генезис.

Евроатлантизмът минава през отбрана на българите в Македония, безапелационен е Джамбазки.

 
Не мога да се съглася в никакъв случай с хората, които съставляват лявата част на българската политика – Демократична България, Политическа партия и така нататък, които споделят, че ние би трябвало постоянно да клякаме, да се съгласяваме, тъй като по този начин било евроатлантическо. Не, нищо сходно – съгласяването с тези не е евроатлантическо, а просръбско, прокремълско, проруско.
Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР