Българската национална телевизия (БНТ) е обществената телевизия в България. Открита

...
Българската национална телевизия (БНТ) е обществената телевизия в България. Открита
Коментари Харесай

26 декември 1959 г. - Официално е открита Българската телевизия

Българската национална телевизия (БНТ) е публичната телевизия в България. Открита е публично на 26 декември 1959 година в следствие от осемгодишна разработка и тествания на екип от учени от Машинно-електротехническия институт в София.

Българска национална телевизия реализира своята активност по силата на Закон за радиото и малкия екран, обнародван в бр. 138 от 1998 година на „ Държавен вестник “. Българска национална телевизия е юридическо лице със седалище град София. Тя е народен публичен ефирен и далекосъобщителен оператор. Тя излъчва една 24-часова стратегия с народен обсег – „ Българска национална телевизия 1 “, стратегия с културна устременост – „ Българска национална телевизия 2 “, стратегия със спортно-развлекателна устременост – „ Българска национална телевизия 3 “, стратегия за българите в чужбина – „ Българска национална телевизия 4 “.

Българска национална телевизия е член на „ Интервизия “ и сътрудник на „ Евровизия “ (до 2019 г.), както и е член на Европейски съюз за радио и телевизия, EGTA, IMZ, CIRCOM Regional, FIAT и BBLF.

 

actualno.com

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР