Българската национална федерация по електронни спортове има удоволствието да съобщи,

...
Българската национална федерация по електронни спортове има удоволствието да съобщи,
Коментари Харесай

Български геймъри заминават за световното на остров Бали, наградният фонд е 500 хил. долара

Българската национална федерация по електронни спортове има удоволствието да заяви, че квалификациите за международното състезание по електронни спортове минаха сполучливо. То ще се организира в Бали, Индонезия от 1 до 12 декември 2022 година 123 страни се състезават за международната купа по 6 разнообразни дисциплини, като общият награден фонд на шампионата е $500 000.

България праща свои състезатели по 2 дисциплини – Dota 2 и еФутбол. Българската национална федерация по електронни спортове организира четири квалификационни кръга в София, Стара Загора и Варна, които приключиха с гранд край в столицата. Общо се състезаваха над 100 души.

Квалификациите по еФутбол бяха извоювани от Радослав Христов от клуб MD Games Bulgaria, а квалификациите по Dota 2 - от тима „ Tam_sme “ със следния състав: Александър “FMP” Николов, Симеон “failetz” Станков, Стоян “pleb” Костов, Ивайло “Mastermind” Петков и Божидар “BZM” Богданов.

Председателят на БНФЕС Никола Вапцаров благодари на формалния спонсор на Федерацията Lenovo Bulgaria и в частност на господин Йовко Атанасов за оказаната поддръжка. По мотив гранд финала на квалификациите господин Вапцаров сподели:

„ Това ще бъде първото показване на народен тим по електронни спортове във формата, проведен от Международната еСпорт федерация (International Esports Federation). Изключително сме признателни на участниците и на всички, които участваха в организирането на тези квалификации. Сигурен съм, че Българският народен тим по електронни спортове ще се показа почтено и ще донесе златото от Бали. “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР