Българската народна банка пусна в обращение медна възпоменателна монета на

...
Българската народна банка пусна в обращение медна възпоменателна монета на
Коментари Харесай

Монетата за Стоянка Мутафова се появи на онлайн пазара на цени от 200 до 650 лв.

Българската национална банка пусна в обращение медна възпоменателна монета на тематика „100 години от рождението на Стоянка Мутафова “ от серията „ Български създатели “. Цената на монетата е 30  лв.. А в първите три дни от стартирането в обращение – до 26 януари, в това число, всеки искащ може да закупи до два броя монети.

На опашката от чакащи да закупят монетата бяха запалени колекционери и фенове. Някои от чакащите бяха запазили реда си даже от неделя вечер, други наредили се в среднощ. Имаше обаче и доста хора, които бяха на опашката единствено, с цел да закупят монетата и по-късно препродадат в уеб страниците за свободна търговия.

Само няколко часа след стартирането в обращение от един от най-известните и огромни уеб сайтове за свободна онлайн търговия излиза наяве, че обявите с днешна дата за монетата са оповестени от 10 часа сутринта, най-вече се появяват в следобедните часове, а има и такива, които са от дни преди въобще монетата да е пусната в обращение.

Цената варира. За закупената от Българска народна банка медна възпоменателна монета за 30 лв., онлайн търговците желаят от 200 до 500 лв.. В една от обявите е посочена и цена от 650 лв., написа Българска национална телевизия.

На лицевата страна на монетата е изобразен ликът на госпожа Стихийно злополучие, която напусна този свят на 6 декември 2019 година след дълго и дълготрайно боледуване. На 97-годишна възраст тя бе най-възрастната интензивно играеща на сцената актриса.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР