Българската народна банка пуска в обращение третата банкнота от новата

...
Българската народна банка пуска в обращение третата банкнота от новата
Коментари Харесай

БНБ пуска в обращение нова емисия банкноти от 20 лева /снимки/

Българската национална банка пуска в обращение третата банкнота от новата серия банкноти, която е с номинална стойност 20 лв. и емисия 2020 година Банкнотата ще бъде в обращение от 20 март 2020 година като законно платежно средство, оповестиха от Българска народна банка.
Общият дизайн и главните детайли на банкнотите от новата серия се резервират без основни промени по отношение на банкнотите, които са в послание.
Допълнителен знак за незрящи жители – състои се от три дебели и седем тънки линии, ситуирани под ъгъл на двете къси страни на банкнотата.
Холограмна лента с оптични резултати – редуващи се при смяна на ъгъла на наблюдаване изображения на орел и лъв; пъстър холограмен портрет на Стефан Стамболов; стилизирано изображение на медал „ За смелост “; изображения на „ изправен коронован лъв “ с динамичен резултат и обемно триизмерно изображение на цифрата „ 20 “.
Осигурителна нишка – вградена в хартията, отчасти излизаща на браншове от противоположната страна, със ярък повтарящ се текст „ Българска народна банка 20 “ и с динамичен резултат „ ветрило “, изменяща цвета си от зелено към синьо. Изображението на повтарящия се текст „ Българска народна банка 20 “ се чете от лицевата страна при слагането на банкнотата против източник на светлина.
Воден знак с висока резолюция – следи се при слагането на банкнотата против източник на светлина. Състои се от полутоново изображение с висока резолюция на портрета на Стефан Стамболов. Изображението се следи и от противоположната страна на банкнотата.
Банкнотите с номинална стойност 20 лв., излъчвания 1999 година, 2007 година, както и възпоменателната банкнота с номинална стойност 20 лв., емисия 2005 година, не престават да бъдат в обращение дружно с банкнотите с номинална стойност 20 лв., емисия 2020 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР