Българската народна банка одобри не само нови членове в надзора

...
Българската народна банка одобри не само нови членове в надзора
Коментари Харесай

БНБ одобри нови трима директори в Българската банка за развитие

Българската национална банка утвърди освен нови членове в надзора на Българската банка за развиване, само че и трима нови изпълнителни шефове и членове в управителния съвет на банката.
Припомняме, че служебният министър Кирил Петков изиска промяна на управлението на държавната банка, на която е принципал, откакто завареното управление му отхвърли достъп до информация за раздадените огромни заеми.
Както към този момент е известно Валентин Михов и Васил Щонов са новите представители в надзорния съвет на банката. Освободените Митко Симеонов и Велина Бурска апелират заповедите си и до момента в който тече делото на процедура не могат да бъдат остранени. Сега надзорният съвет към този момент ще е от петима души, в случай че трима от тях, т.е. болшинството, е назначено по предложение на министър Петков.
Цанко Арабаджиев, Владимир Георгиев и Крум Георгиев са новите трима членове на управителния съвет и изпълнителни шефове в държавната банка. Така управителния съвет става с общо шестима членове.
Те са били утвърдени от Българска народна банка още на 11 юни, само че вписването им в регистъра се случва през днешния ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР