Българската мотоциклетна надежда Михаил Флоров започна ударно зимната си подготовка

...
Българската мотоциклетна надежда Михаил Флоров започна ударно зимната си подготовка
Коментари Харесай

Българин 4-ти в първите два кръга от шампионата по мотоциклетизъм на Катар

Българската мотоциклетна вяра Михаил Флоров стартира стремително зимната си подготовка с присъединяване в първите два кръга от Шампионата по мотоциклетизъм на писта на Катар (QMMF). 18-годишният софиянец се показа повече от сполучливо и даде поръчка за купата от самия старт, класирайки се на 4-та позиция в двете надпревари, които се състояха през вчерашния ден на именитата писта „ Лосаил “ в Доха.
Катарският шампионат по мотоциклетизъм се организира по формата на WSSP (Световния Суперспорт шампионат). Той ще съдържа 5 спортни уикенда с общо 10 надпревари. Най-добрите времена в теста дефинираха кои водачи ще карат в професионалния клас Superstock 600 (QSTK 600) и кои в по-аматьорския Trophy. Последваха свободни тренировки и два Superpole-а, които подредиха стартовите решетки. Припомняме, че всички състезатели карат с машини Kawasaki Ninja ZX636R.
Общо 17 участници от България, Катар, Франция, Австрия, Кувейт и Англия застанаха на стартовата решетка за първите два кръга на Катарския шампионат по мотоциклетизъм (QMMF). Шест от тях бяха в професионалния клас Superstock (QSTK), а останалите се бореха за класиране в аматьорския Trophy.
Михаил Флоров стартира съвършено уикенда, като след ужасно каране в свободните тренировки, се класира непосредствено за Superpole 2. Там българинът даде 4-то време, с +4.399 секунди разлика от първия Abdula Al Qubaisi (Катар, Kawasaki, 2:04.100 минути). Втори и трети станаха други двама водачи на домакините Mihael Al Naimi (Kawasaki, +0.601) и Saeed Al Sulaiti (Kawasaki, +0.753).

Флоров продължи с сполучливото си показване в двете истински надпревари. В първото той приключи четвърти с +47.017 секунди разлика от спечелилия Qubaisi, а във второто – отново четвърти – с +55.880 секунди от първия Saeed Al Sulaiti.
“И двата ми старта бяха доста положителни. В първия си резервирах позицията, на втория старт влезнах трети в завоя. В двете надпревари приключих на 4-та позиция. Доволни сме от времето, което съумях да реализира на пистата за първи път. Направихме неточност за второто съревнование с настройките, ще бъде доста забавен втори кръг!”

Така след първите два кръга Михаил Флоров е на 4-та позиция в клас Superstock 600 с 26 точки. Ледер е Qubaisi с 45 точки пред Sulaiti – също с 45 и Mashel Al Naimi (Kawasaki) с 32 точки. Шампионатът на Катар продължава на 10-11 януари, отново на “Лосаил”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР