- Българската международна транспортна компания с инвестиция от 15 милиона

...
- Българската международна транспортна компания с инвестиция от 15 милиона
Коментари Харесай

EuroSpeed инвестира в бъдещето

- Българската интернационална транспортна компания с инвестиция от 15 милиона евро в първия цифровизиран флот в България

EuroSpeed пуска в придвижване най-младия транспортен флот в България и един от първите цифровизирани флотове в Европа. През 2022 година транспортната компания ще влага 15 милиона евро в закупуването на съоръжение от новия модел влекачи на DAF– XF „ New Generation ” и най-новото потомство ремаркета на SCHMITZ Cargobull – Eco Generation. Идеята на компанията е да свърже новия влекач на DAF с най-модерното ремарке на SCHMITZ и по този метод инвестицията да е напълно ориентирана към цифровизация, екологична успеваемост и сигурност на пътя.

Защо DAF XF New Generation? Дигитализираната серия на нидерландския производител предлага напълно усъвършенствани условия на труд за водачите, също по този начин обезпечава нараснала сигурност на пътя без пазарен еквивалент. Новата линия влекачи е съобразена и с опазването на околната среда и понижаване на нездравословните излъчвания – 10% усъвършенствана горивна успеваемост и понижаване на въглеродния отпечатък. Геометрията на модела е напълно нова- осъществена посредством потребление на изчислителна динамичност на флуидите за основаване на аеродинамично профилиранакабина, която се отличава със заоблени елементи, извито предно стъкло, доста усъвършенствана шумоизолация за пътуващите, цифрови камери вместо огледала и усъвършенствана успеваемост на силовата линия. Част от детайлите на технологията за отклоняване на въздушния поток под кабината и към колелата са заимствани от инженерните разработки във F1, което в допълнение усъвършенства аеродинамиката.

Новото потомство влекачи на DAF съчетава успеваемост, сигурност и не на последно място комфорт и улеснение за водачите. Намалените децибели на звук в кабината понижават умората при дълго шофиране, а най-значителното усъвършенстване при ръководство е премахването на по този начин наречената „ Мъртва зона “- посредством системата от динамични цифрови камери заместващи огледалата. От друга страна доста е усъвършенствана директната видимост от шофьорското място по време на придвижване и маневри и е без аналог в промишлеността.

Влекачите поръчани от EuroSpeed са направени по самостоятелна спецификация, след разбор на всички нововъведения и дългогодишният на практика опит на превозвача вследствие на партньорството с производителя. През януари 2022 година следва и първият тест в полеви условия- EuroSpeed ще тества новия влекач дружно с най-модерното ремарке на SCHMITZ (EcoFlex) по натоварените направления в Европа под товар. Ремаркето EcoFlex на Schmitz Cargobull е с новаторска аеродинамична транспортна идея, която доста понижава въздушното противодействие, спомагайки за съкращаване разхода на гориво и понижаване на нездравословните излъчвания въглероден диоксид, което му печели влиятелна немска премия за резистентен дизайн за 2022г. Друг плюс е регулируемият заден покрив на ремаркето, което разрешава съвместимостта на по-обемен товар.

Целият развой ще бъде документиран, като тестовото пътуването на композицията ще приключи при започване на февруари 2022 на формалното показване на DAF XF и SCHMITZ EcoGeneration в София, където EuroSpeed, Турботракс България и SCHMITZ Cargobull ще разгласят какви са резултатите от направения тест в действителни условия. На събитието ще участва и Румен Дунев – рали играч и специалист по автотехническа сигурност, който ще показа своето мнение за равнището на сигурност на влекача.

„ Изключително благополучен съм дружно с Турботракс България и SCHMITZ Cargobull да обявим общата ни инвестиция в бъдещето. Имаме удоволствието флотът на EuroSpeed да e един от първите цифровизирани флотове в Европа, давайки ни опцията да осигурим на сътрудниците ни на пътя най-модерните и усъвършенствани условия на труд. Целите ни за 2022 година са да управляваме освен най-младия автопарк в България, само че и най-високо ефикасния подобен. ” – споделя в умозаключение Николай Рашков, действен шеф на EuroSpeed.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР