Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе

...
Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе
Коментари Харесай

Румен Радев: Мутри, вън!

" Българската мафия реализира невъзможното – сплоти почтените хора против себе си. "

С тези думи се обърна президентът Румен Радев към множеството, което се събра на " Дондуков " 2, с цел да го поддържа след днешната шумна показна акция на прокуратурата, завършила с три ареста, в това число и на двама съветници на президента - Пламен Узунов и Илия Милушев.

" От нас, от всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт! Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която прокуратура мафията употребява по най-безпардонен метод за собствен щит и за политически репресии! ", разгласи Радев пред жителите, които посрещнаха апела му с овации и одобрителни викания.

" Днес гневът се излива на площада - гневът от лъжите, от грабежа, от произвола, от рекета, гневът от всичко това, което прокуди 2 милиона българи зад граница... Това е борба за достолепието ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни! Битка за обективна, съвременна и европейска България! ", сподели още президентът.

Радев окуражи хората и с откъс от италианския арбитър Джовани Фалконе, умрял в борбата против мафията: " Страхливият умира всеки ден, смелият – единствено един път. "

А най-после приключи с възгласа: " Не на страха! Ще си върнем България! Мутри, вън! " , който демонстриращите подеха след него.

След това множеството се трансферира от другата страна на булеварда и стартира да скандира " Мафия! " и " Оставка " под прозорците на Министерския съвет. Не не помниха и основния прокурор, който беше почетен с възгласите " Гешев е срам! ", познати от митингите при избирането му на поста предходната година.

По-късно част от протестиращите, главно поддръжници на " Демократична България ", поеха към Съдебната палата - обичайното място, на което показват гнева си против прокуратурата. Говорителите им подчертаха, че се събират като " хора против мутрите ", преодолявайки разделянето сред леви и десни, русофили и русофоби. Участващите в митинга ги поддържаха със спонатнни викания " Заедно! "

Самият Христо Иванов обаче остро атакува Българска социалистическа партия, като уточни, че социалистите няма да бъдат забелязани измежду протестиращите против прокуратурата, защото се опасяват от държавното обвиняване.

Гражданските безредици започнаха още ранния следобяд , откакто трима известни критици на властта оповестиха, че отиват да стачкуват против нахлуването на прокуратурата в държавните институции. Адвокат Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков обясниха, че не пазят персоната Румен Радев, а президента. Не без подигравка към службата НСО, те разясниха, че застават пред президентството като НСО - Народна Съпротива и Охрана.

По-късно, когато стана ясно, че самият президент има желанието да приказва пред жителите, пред постройката на президентството се появиха и представители на Българска социалистическа партия, отпред със соцлидера Корнелия Нинова и депутати от парламентарната група на левицата. В един миг се появи и някогашният омбудсман Мая Манолова, която е един от най-гласовитите съперници на държавното управление.
Демонстрацията пред президентството съответства и с други протестни дейности, замислени от разнообразни браншове на гражданското общество . Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов беше заречен да провежда митинг, в случай че не бъде свалена защитата на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган и на съпартиеца му Делян Пеевски от фрагменти на НСО за сметка на българските данъкоплатци. Искането му пристигна откакто през вчерашния ден Иванов се опита да посети плажа Росенец наоколо до резиденцията на Ахмед Доган и бе изтикан в морето от гардове на почетния ръководител на Движение за права и свободи.
" И тъй като Гешев сподели, че обстановката, в която гардовете на Доган газят закона и унижават българския байрак, му се е сторила смешна, ще се разходя и до Съдебната палата. Държавата би трябвало да престане да обслужва Пеевски и Доган и да има един закон за всички! ", разгласи Иванов. И сдържа обещанието си.

Към митинги прикани и неправителствената организация " Правосъдие за всеки " . " Сега е моментът да се обединим, без значение от политическите си пристрастия и позиции – в отбрана на демокрацията, свободата, върховенството на Правото и независимостта на Съда, в отбрана на суверенитета на страната, която е наша, а не благосъстоятелност и притежание на Мафията! ", оповестиха от гражданското съдружие.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР