Българската лекоатлетка Пламена Чакърова осигури на страната ни първо отличие

...
Българската лекоатлетка Пламена Чакърова осигури на страната ни първо отличие
Коментари Харесай

Пламена Чакърова завоюва бронз в скока на дължина на Европейското първенство по лека атлетика до 18 години

Българската лекоатлетка Пламена Чакърова обезпечи на страната ни първо отличие от Европейското състезание по лека атлетика до 18 години, откакто завоюва бронз в дисциплината скок на дължина на шампионата в Йерусалим, Израел.

17-годишната Чакърова записа най-хубаво персонално достижение от 6.24 метра, колкото реализира и Лаура Мартинес от Испания.

Първоначално бронзовия орден беше присъден точно на испанката, откакто при равни резултати в крайното класиране, по правилник, се гледа вторият най-хубав опит на състезателите. По този индикатор Мартинес имаше леко преимущество, откакто беше постигнало 6.11 метра против 6.08 за българката.

След митинг на българския щаб обаче съдии решиха, че опитът на Лаура Мартинес от 6.11 метра не би трябвало да бъде зачетен и по този метод за второ най-хубаво нейно достижение беше признат опитът ѝ от 6.02 метра, което я остави зад българката в крайното класиране.

По този метод бронзът отиде при Пламена Чакърова, до момента в който шампионска стана представителка на Швеция Айла Халберг Хосаин, която сложи връх на шампионатите с 6.39 метра. Среброто пък остана за Брина Ликар от Словения с 6.30 метра.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР